Restaurant Lunar / So Studio

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography, Dining room, Chair
Half-space canopy. Image © Wen Studio

Restaurant Lunar / So Studio - Interior PhotographyRestaurant Lunar / So Studio - Interior Photography, ChairRestaurant Lunar / So Studio - Interior PhotographyRestaurant Lunar / So Studio - Interior PhotographyRestaurant Lunar / So Studio - More Images+ 21

  • Interior Designers: Sò Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  260
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs
    Photographs:Wen Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers:  Agglotech, B:Sanfoot, Herman Miller, MATZform, Maggie Mao, RIALTO, Tabu Veneer
More SpecsLess Specs
Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography, Chair
© Wen Studio

Text description provided by the architects. Sò Studio creates the space in the hope of conveying a sense of tranquility and comfort, drastically different from the bustling and dazzling city chores. The interior design is not only focused on the Chinese traditional structure details but also pays attention to the big picture of the beauty aesthetic. Coheres the ambiance with oriental design basics to an appropriate scale, integrating geometry ratio.

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography
Semitransparent partition. Image © Wen Studio
Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography, Dining room
A corner of dining area. Image © Wen Studio

Lunar is a Modern Chinese restaurant situated inside a standalone villa at the heart of Shanghai on West Jianguo Road, which is running by the opposite group and chef Johnston Teo. Termed Modern Chinese, the cuisine at Lunar is to celebrate the quintessential way of Chinese dining. The namesake pays homage to the Chinese lunar calendar. Resonating with the lunar customs is essential to the ethos of dining experience design. Embracing the seasonality and terroir is at its core.

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography, Bathroom, Door
The tea pavilion-Tea brick walls. Image © Wen Studio
Restaurant Lunar / So Studio - Image 23 of 26
Axonometrical diagram. Image Courtesy of Sò Studio
Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography, Bathroom
The tea pavilion-moonlight lantern. Image © Wen Studio

The tea stall located on the first floor. The soft lighting showered over the shoulder, conveying a sense of comfort, combines with the scent of tea brick and bamboo curtain immerses one in a moonlight night the moment of stepping in.

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography
Orange painting dinning wall. Image © Wen Studio
Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography
The tea pavilion. Image © Wen Studio

Ascending along the stairs, the passing pebble-paved trail would land one on the second floor of Lunar. A unique hanging cornice, made possible by the outlining curves of classical Jiangnan garden fusing into the architectural structure of the space, guides the way connecting to the dining area and private dining room. 

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography
Second floor dining area. Image © Wen Studio

The mural hand painting renders orange fluorescence like moonlight shadow, echoing the shooting tea stall on the first floor. Collaborating with the florist and designer Maggie Mao to add an orange haze to space, the small and delicate decoration adds a touch of Zen in the simplicity.

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography
Stone structure. Image © Wen Studio

The most important material in the whole space is the matte surface. Without excessive reflection, conveying calm and beauty through the texture and touch.

Restaurant Lunar / So Studio - Interior Photography
Lighting Effects. Image © Wen Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No.222 West Jianguo Road, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Restaurant Lunar / So Studio" 18 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/961790/restaurant-lunar-so-studio> ISSN 0719-8884

© Wen Studio

上海建国西路 Restaurant Lunar / Sò Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.