We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Ban Ly School / 1+1>2 Architects

Ban Ly School / 1+1>2 Architects

© Son Vu© Son Vu© Son Vu© Son Vu+ 21

Chiềng Khoang, Vietnam
  • Architects: 1+1>2 Architects
  • Area Area of this architecture project Area :  700
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Son Vu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Daikin, Dulux, Toto, Rang Dong group
  • Chief Architect : Hoang Thuc Hao
  • Client : Chieng Khoan Primary school
  • Design Team : Hoang Thuc Hao, Son Vu
  • Construction Manager : Nguyen Gia Phong, Hoang Văn Minh, Nguyen Cong Dinh
  • City : Chiềng Khoang
  • Country : Vietnam
More SpecsLess Specs
© Son Vu
© Son Vu

Text description provided by the architects. Ban Ly village is located in the valley of Chieng Khoan commune, Quynh Nhai District, Son La Province, surrounded by majestic mountain ranges, river and verdant rice fields. Most of the inhabitants are Thai ethnic minority, with the treacherous mountainous area and difficult to approach, the lives of people are still in shortage. Day by day, students have to cross through rivers and hills to go to school. However, the existing school has deteriorated facilities and inadequate classes.

© Son Vu
© Son Vu
Plan
Plan
© Son Vu
© Son Vu

The goal of this project is school renovation to ensure comfort and respond to the harsh weather condition. The design meets the standards of lighting, ventilation as well as sound insulation for highland school with sufficient function and learning spaces.

© Son Vu
© Son Vu

The land is divided into two areas: kindergarten and primary school. In order to save the cost, the existing block is renovated effectively by connecting with the new building into a whole, interwoven by voids, courtyards, playgrounds. The primary school and kindergarten has separate entrances and playgrounds. The functional blocks are arranged in the North - South direction to avoid solar radiation from the East and West. Cube shapes of classes link to inner halls and courtyards, open up a beautiful picturesque field backdrop creating a space for playground, sport and other outdoor activities.

© Son Vu
© Son Vu

The design language is in accordance with local architecture, well balanced but still stands out from the context. Simple and coherent volumes combine with highlight details such as colorful doors, brick walls to create interesting and friendly space for children. Light steel structure and blue, red insulated metal roof adorn colors to the scenario. While walking on the small path across the river, Ban Ly school is vivid to recognize from far away.

Section
Section

To reduce the carbon footprint and improve heat insulation, earth bricks were made using soil from foundation excavation. The material also allows a balanced indoor climate which helps classes stay cool in summer and warm during winter.

© Son Vu
© Son Vu
Site Plan
Site Plan

With the hope to transform school into a favorite place for kids, encourage excitement in learning and creativity, the flag raising area becomes a centerpiece by undulating roof lines, painted with mountainous colors, symbolize students’ daily journey wandering up hill and down dale to go to school.

© Son Vu
© Son Vu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Chiềng Khoang, Quỳnh Nhai District, Son La, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ban Ly School / 1+1>2 Architects" 10 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/961315/ban-ly-school-1-plus-1-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.