We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Birdhouses / Werkt Studio

The Birdhouses / Werkt Studio

© Asbjørn S. Falck© Asbjørn S. Falck© Asbjørn S. Falck© Asbjørn S. Falck+ 30

  • Architects: Werkt Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  182
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Asbjørn S. Falck
  • Lead Architects : Tobias Mürsch, Miroslava Casas
More SpecsLess Specs
© Asbjørn S. Falck
© Asbjørn S. Falck

Text description provided by the architects. This house from the ’80s is located inside a residential area on the outskirts of Copenhagen. The family of 5 not only needed more but also better spaces, so they came to us for an extension and a renovation of their home. What first inspired the project was the placement of the house, oriented towards the south, looking over a lake and surrounded by nature. After trying various volumes and shapes for the extension, we came up with this succession of Birdhouses that decrease in size as you moved away from the main house. The idea was to divide the entire house into different houses allowing their children to visit and stay without disturbing the natural flow and functionality of the house.

Section
Section
Section
Section

The house had already an extension, which was demolished. The program required the addition of several rooms and renovation of the existing spaces. As you come in, you are received by a spacious entrance and an overall look of the living room and the big triangular windows. The kitchen is placed directly towards the terrace, which is accessed by a 4-meter folding door.

© Asbjørn S. Falck
© Asbjørn S. Falck

The idea was to open the kitchen and living room to the south making a wooden terrace and allowing the outside- inside line to blur. Following down the living room, a small corridor with windows from floor to ceiling takes you to two sleeping rooms, one of them with a loft. The second floor features the master bedroom with a bathroom and a sauna.

© Asbjørn S. Falck
© Asbjørn S. Falck
© Asbjørn S. Falck
© Asbjørn S. Falck

The architects also designed the inbuilt furniture and staircases with additional storage. The materials used for this project directly related to the area, surrounded by similar houses, all built the same. Made out of yellow bricks, the main house remained untouched. The existing brown roof tiles were changed to yellow, allowing it to stand out and be seen from the distance. Following the Birdhouse concept, the extension was cladded in shingles, giving it a light and cosy look.

© Asbjørn S. Falck
© Asbjørn S. Falck

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Birdhouses / Werkt Studio" 17 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/960243/the-birdhouses-werkt-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.