We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura

Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura

© DEL RIO BANI© DEL RIO BANI© DEL RIO BANI© DEL RIO BANI+ 30

  • Architects: GMO Arquitectura
  • Area Area of this architecture project Area :  113
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :DEL RIO BANI
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Velux
  • Lead Architect : Alex Garcia Gispert
  • Design Team : Ignasi Miró Alsina, Victor Oteo Sánchez
  • Builder : Francisco Morales Núñez
  • City : El Priorato
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

“Caseta de las Brugueras” refurbishment is a Project to rehabilitate a listed small Catalan country house or “Mas”, to turn it into a small refuge for short-term vacation breaks.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

The “Mas” is located in Priorat, an area of ​​volcanic origin, a region with a rough and wild appearance, with landscapes of impressive luminosity. The building, settled in this same environment, retains the essence of the region; the silence and tranquility with maximum respect for the pre-existing construction and in close contact with the environment.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI
Proposed plan - Ground floor
Proposed plan - Ground floor
© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

The building consists of two adjacent naves at different levels from different periods, adapted to the terrain’s topography.

The project’s primary purpose consisted in giving value to the existing construction; that is to say, differentiate the architectural intervention from the pre-existing “Mas”.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI
Proposed plan - 1st floor
Proposed plan - 1st floor
© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

One of the most important client’s requirements at the program level was to provide the house with a double space where the dining-living would be located. To solve the circulation between this space and the upper floor, we made a walkway to allow the light reach the lower floor.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

As it is a catalogued facade, we opened just the necessary windows to guarantee a minimum of ventilation in the different rooms of the project. To maximize the entry of light, we have put Velux type windows.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

The actions on the structure involved reinforcing the existing slab through a compression layer with connectors in the existing wooden beams and raising the level of the roof with a perimeter ring beam that improves the “tying” with the existing structure.

To build the roof, we have recovered the wooden beams and more than 50% of the original roof tiles. At the same time, a lot of isolation thickness was gained to improve the thermal conditions inside.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

Another challenge we encountered was that the building didn’t have a connection to the electricity network; therefore we placed photovoltaic panels with batteries that accumulate the energy that the house needs.

© DEL RIO BANI
© DEL RIO BANI

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura" [Caseta de les Brugueres / GMO Arquitectura] 19 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/960110/caseta-de-les-brugueres-refurbishment-gmo-arquitectura> ISSN 0719-8884
© DEL RIO BANI

小型乡间别墅翻新 Caseta de les Brugueres / GMO Arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.