We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Salt Warehouse / Goffart-Polomé Architectes

Salt Warehouse / Goffart-Polomé Architectes

© Antoine Richez© Antoine Richez© Antoine Richez© Antoine Richez+ 15

Houffalize, Belgium
  • Area Area of this architecture project Area:  430
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Antoine Richez
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Centrale Houffalize, EUGEN DECKER, HDS Steel
  • Project Leader:Brice Polomé
  • Architecture Drawing/ Conception:Marie Maerckx
  • General Contractor :TS CONSTRUCT
  • Structural Engineer:Ney & Partners - Ney Wow
  • City:Houffalize
  • Country:Belgium
More SpecsLess Specs
© Antoine Richez
© Antoine Richez

Text description provided by the architects. In a rural area where agricultural sheds are part of the landscape, the project tends to return to this typology by reinterpreting its tradition in a neo-vernacular approach. The large size of the project, summoned by its use, becomes a singular silhouette on the scale of the site.

© Antoine Richez
© Antoine Richez
Axonometric diagram
Axonometric diagram
© Antoine Richez
© Antoine Richez

The sidings are made of polycarbonate that plays on the ambiguity of transparency and reflection; its presence is experienced both from the inside and the outside like stained glass.

© Antoine Richez
© Antoine Richez

Glowing like a reassuring lantern, the building comes to life on stormy winter nights on the rhythm of the working vehicles. The wooden structure is a natural response to the aggressive environment of a salt storage and resonates with the forestry character of the region. 

© Antoine Richez
© Antoine Richez

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Houffalize, Belgium

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Salt Warehouse / Goffart-Polomé Architectes" 07 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/959660/salt-warehouse-goffart-polome-architectes> ISSN 0719-8884
© Antoine Richez

比利时盐仓 / Goffart-Polomé Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.