We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

LX Pavilion / OLI Architecture PLLC

LX Pavilion / OLI Architecture PLLC

© Albert Cheung Photography© Albert Cheung Photography© Albert Cheung Photography© Albert Cheung Photography+ 25

  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Albert Cheung Photography
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Accoya
  • Lead Architects: Hiroshi Okamoto, Dongshin Lee
More SpecsLess Specs
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography

Text description provided by the architects. Located on a private estate in Bedford, New York, LX Pavilion is a site-specific structure named for the Richard Serra sculpture it houses, London Cross (2014). The pavilion is designed to not just be a container but an integral component of the artistic experience, becoming spatially, figuratively, and contractually the “art” itself.

© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography

Constructed in a carefully choreographed sequence with the sculpture installation, LX Pavilion is a quiet sanctuary where time and space merge. Wrapped in charred Accoya timber, the facade is intended to naturally patina marking the passage of time, yet unlike many of Serra’s outdoor sculptures that measure time and space through material transformation, London Cross is protected by this intervention. The interior of the pavilion also emphasizes transience and the passing of time. 

Diagram
Diagram
Section
Section
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography

A north-facing sawtooth skylight distributes soft indirect lighting into space which changes throughout the day, offering an ever-changing experience of London Cross. The sculpture itself is physically connected to space, composed of two fifteen-ton weathering-steel plates measuring 40’ long, 7’ tall, and 2-1/2” thick, the lower running diagonally between two corners of the room and the other perched atop. These are held in place by a specially constructed hydrated-lime wall partition which eliminates construction joints.

© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography
© Albert Cheung Photography

The project came to OLI through Serra himself, with who the firm had previously collaborated, designing an abstract trapezoidal granite pier as a base for his 80-foot-tall sculpture, 7 (2011) at the Museum of Islamic Art Park in Doha. The artist worked closely with OLI throughout the design process for LX Pavilion, choosing the site with them and even sharing a copy of a Japanese joinery book from his library.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bedford, NY 10506, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "LX Pavilion / OLI Architecture PLLC" 31 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/959305/lx-pavilion-oli-architects> ISSN 0719-8884
© Albert Cheung Photography

LX 展馆,雕塑与建筑的对话 / OLI Architecture PLLC

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.