We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Toolbox House / YYAA

Toolbox House / YYAA

© Yohei Sasakura© Yohei Sasakura© Yohei Sasakura© Yohei Sasakura+ 31

Osaka, Japan
  • Architects: YYAA
  • Area Area of this architecture project Area:  90
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs Photographs:  Yohei Sasakura
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: IOC, NISC
  • Lead Architect: Yoshihiro Yamamoto
  • Construction:Aoyama Construction Company
  • City:Osaka
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Text description provided by the architects. In the downtown area of ​​Osaka City, many projects are underway to rebuild small old wooden houses into high-rise condominiums. Cities are becoming safer and more efficient, but more inorganic and homogeneous.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura
Plan
Plan
© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

The client couple and his mother lived in a wooden building where office, warehouse and residence coexist, where they have long run a cosmetics company. However, the patchwork building had many structural and insulation problems and was not a comfortable place to live in old age, so they decided to demolish it and build a new one.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

We discussed the volume of each space and how to connect and separate them many times, and designed a one-story house that is compact and easy to use like a toolbox, with an elongated floor plan that fits an elongated site. It was covered with a simple triangular steel roof and several skylights were opened to allow light to enter between the buildings.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura
Longitudinal Section
Longitudinal Section
© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

By extending the roof and firewall towards the road, we improve the visibility of the office and make the entrance a semi-outdoor multipurpose space for unloading, meetings and machine maintenance. The elongated floor plan is divided into a public space on the east side and an office on the west side, each connected to the dining kitchen.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

The simple kitchen made of plywood is large enough to work with family and friends, and the dining area faces a small garden on the north side. The mother's room is located close to the sanitary, and she can live a little distance from the couple.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura
Cross Section
Cross Section
© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

The new home for families, who have a good understanding of the lifestyle that suits them, has once again become a vitality building, like weeds sprout from asphalt crevices. In the middle of the city, a grounded dwelling may be more luxurious than a condominium.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Toolbox House / YYAA" 30 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/959201/toolbox-house-yyaa> ISSN 0719-8884
© Yohei Sasakura

大阪‘工具箱’之家 / YYAA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.