We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Unterholz and Oberholz Installations / Christoph Hesse Architects

Unterholz and Oberholz Installations / Christoph Hesse Architects

© Laurian Ghinitoiu© Laurian Ghinitoiu© Laurian Ghinitoiu© Laurian Ghinitoiu+ 19

Medebach, Germany
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

Unterholz Installation. This installation is located on the multigenerational square of Referinghausen. In the lower part, seating possibilities for the young and elderly have been cut out from two concrete cubes. During the manufacture, the villagers attached old windows, doors, and memorabilia to the concrete formwork in order to leave a permanent imprint for future generations.

© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu
Axo
Axo
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

The upper part is made out of wood, from which the half-timbered houses in the Sauerland were once built. On the one hand, it serves as a roof and on the other hand as a central luminous element for the dark hours.

© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

Oberholz Installation. The Open Mind Place Oberholz is located 20 meters above the neighboring Unterholz installation. Oak sleepers were stacked on a sub- structure of six concrete pillars to form a building for coming together. The interior is accessible via a small bridge and offers space for up to six people.

The elevated position allows a wide view over the village and the hills in the south with the Heidenstraße. For many people, Oberholz is a popular place to retreat and exchange ideas with others.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Referinghausen, 59964 Medebach, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Unterholz and Oberholz Installations / Christoph Hesse Architects" 23 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/958964/unterholz-and-oberholz-installations-christoph-hesse-architects> ISSN 0719-8884
© Laurian Ghinitoiu

灌木丛与瞭望台临时装置 / Christoph Hesse Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.