We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

BetterLife Group Headquarter / TEMP

BetterLife Group Headquarter / TEMP

© Weiqi Jin© Weiqi Jin© Weiqi Jin© Weiqi Jin+ 22

  • Architects: TEMP
  • Area Area of this architecture project Area:  2600
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Weiqi Jin
  • Design Team:Francesca Tongxin Guan, Tony Cong Zhou
  • The Client:BetterLife Group
  • City:Beijing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Text description provided by the architects. Erected in the early 1970s, before China opened its economy, the building was designed to house manufacturing activities for metallurgy spare parts. As with most factories of the time, the utilitarian rectilinear structure is laid with red bricks in a common bond, well-fenestrated with evenly spaced windows. Plenty of steel-concrete columns, truss, and beams throughout the interior remain to this day to support the building. Its last occupant, a local architecture company, moved into the factory 20 years ago and added floor areas by extra mezzanine levels and a second story. Referencing historical architectural elements, the last designer blew up a circular frame traditionally seen in Chinese courtyards, asserting a cultural character right across the lobby.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The new headquarter will not only be an office. Partners of BetterLife will visit to foster long-lasting business relationships, and employees will be here to explore the potentials of a dynamic business environment. To adapt, the entrance is refurbished with a reflective stainless-steel box and column hang, under which a curvilinear wall band of grey bricks and step stones roll out beyond the building's original boundaries to draw attraction.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
Plan
Plan
Plan
Plan
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Unifying the space and adding solemnity, wooden railings are installed to connect and redefine the original structure's various levels of stairways and elevations. The same facing extends to its step seating and curves around the reception desk. The resultant dramatic wooden ribbon, against white walls and beams, flows through the hall and the extra-large circular frame. It elegantly acknowledges the contribution of its precedents, binding the remnants of time. Next to the atrium, behind a glass partition, a large hall will seat employees from various departments. Green cabinets and workstations are organized around existing steel columns to set a grid of an open plan layout. A railway-like system hangs sound-absorbing panels and suspended strip lighting, connecting the workforce visually and garnering spacious unity.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Amenities such as conference halls, café, and social areas are implemented with interest, adapting to the building's new occupants of managerial and strategic focus. Its new identity is not only one of innovation upon its ground but also an enrichment of the working experience with exploration, clarity, and perspectives.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

From double-height porches to an intimate pathway leading up to generous step seating and walkways, the journey through the headquarter captivates by its variation of scale. A central corridor on the second floor features a modulating number of arches with embedded track lighting, introducing visitors to various executive offices and meeting rooms. On the opposite side, a drastically different circulation sets off greatly in size with a narrow spiral staircase.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

This curvilinearity, apparent in its arches, wooden ribbon, rounded step seating, and reception, softens the rigid industrial structure. Between the contrast of scale, lines, and past occupants, this renewed 50 years old edifice creates an office space that would be hard to attain on a contemporary high-rise, devoid of a ceremonial appreciation of time.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No 143, West 4 Ring, Haidian District, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "BetterLife Group Headquarter / TEMP" 05 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/958051/betterlife-group-headquarter-temp> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

百得利集团总部 / TEMP

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.