We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

2Hien House / CTA | Creative Architects

2Hien House / CTA | Creative Architects

© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki+ 24

Tây Ninh, Vietnam
  • Area Area of this architecture project Area:  75
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Hiroyuki Oki
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Daikin, INAX, Bạch Mã, Panasonic, Philips, Tay Ninh, Viet Nhat Glass, Xingfa
  • Lead Architect: Bui The Long
  • Construction:Hong Phuc Company Limited
  • Doors And Windows:Huynh Anh Limited
  • City:Tây Ninh
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In the memories of many people, the veranda is not only a transition space between inside and outside of the house, a cover from the sun light, rain, catching the cool breeze, but also a place where children sit and wait for their grandmother's cakes coming back from the market, where mothers pick up vegetables or the family gather to pack cakes for Tet holiday in Viet Nam. In this house in Tay Ninh, apart from two awnings arranged at the front and back of the house, there are also two other verandas inside the house, surrounded by old fish-scale tiles re-used from the old house, creating emotions for this particular space.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

This is a house for two generations. The house owner couple get the same passion for nature, love the simple and rustic things, especially the husband is also an artistic and romantic person. They have two lovely little girls who are very afraid of ghosts and always want to be close to their parents. Besides, there are many old fish scale tiles kept by the family from their old dismantled house. The concern about a long narrow house and everyone in the house being separated were shared by the owner.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Plans
Plans
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

It was proposed as a two-story house, which took up less than half of the land area. The rest of the land is used for gardening in front and back of the house, which is both landscape and a space for friends gathering, where the husband takes care of trees, his wife grows vegetables, and children play. The garden provides the natural wind and light for the house in an urban area where concrete buildings keep growing.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The separation of the building blocks ensures ventilation, maximizing the use of natural light for all spaces, limiting energy for lighting and cooling. The two-verandas space inside the house is a common place for the family to connect members, making it easy for everyone to see each other. This is a place where the family dine together, where the kids study, dad lies in the hammock, mom relaxes, reads books or cooks. The lowered eaves, enveloping the learning space of two children, creating a space with warm and safe feeling but still airy and flexible.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Section
Section
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In terms of materials, the house was built mainly by red common bricks and old fish scale tiles, which are close to nature, bring a distinctive feel and suitable with the spirit of the building. Raw brick, without cement plastering, has been treated to bring a warm, simple feeling but still create a strong emotion, ensuring aesthetics and hygiene for use.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In addition to determining enough demand for construction, the use of raw brick walls also reduces the cost of wall finishing or annual maintenance costs for cracking, painting and repairing walls. The recycled old fish-scale tile has brought a color of time, giving us a sense of rustic and intimacy that the new tile color can hardly provide. The fish-scale tile system encompasses four verandas inside and outside the house, creating a shape in harmony with use. All create their own "equanimous veranda", a peaceful place that keeps all family memories.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "2Hien House / CTA | Creative Architects" 05 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/958009/2hien-house-cta-creative-architects> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

西宁2Hien住宅 / CTA | Creative Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.