We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Tea Room / Natura Futura Arquitectura

Tea Room / Natura Futura Arquitectura

© JAG Studio© JAG Studio© JAG Studio© JAG Studio+ 25

More SpecsLess Specs
© JAG Studio
© JAG Studio

“Tea Room reflects on a minimal architecture that can integrate, understand and be part of its environment; maintaining a balance between the new and the existing, in order to generate spaces for sharing "

© JAG Studio
© JAG Studio

The project is located in an agricultural area of the Baba canton - Los Ríos province - Ecuador, over a water channel, surrounded by local flora and fauna. Mr. Pepe, an elderly man, has the habit of drinking a cup of tea and coffee with his family every afternoon and has been doing so for years. The objective was to maintain this tradition within a space that allows the family to be connected to nature and is adaptable to various daily uses.

© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio

The project measuring 8m x 4m rises on a water channel, resting on two pre-existing concrete structures that were to be used for the construction of a bridge. The room is configured from its envelope with a basic system of wooden trusses extracted from the same site, built with local labor. The use of fixed and sliding glass panels allows to open up to the environment and blur the built limit, giving continuity to the landscape. The flexible program is complemented by a multifunctional counter and a bathroom.

© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio

The view from the inside ends with folding lattice doors that open onto the terrace/balcony where a folding handrail defines the last limit of the project; that, together with the river stone side stairs, allow the possibility to to sit and have a direct connection with the water.

© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio

Tea Room emerges as a gesture to understand the possibilities of an open space within a natural environment. It is established as a flexible space, where morning yoga, weekend visits, afternoon tea and Sunday football matches can all be held in one space.

© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Babahoyo, Ecuador

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tea Room / Natura Futura Arquitectura" [La habitación del té / Natura Futura Arquitectura] 01 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957699/tea-room-natura-futura-arquitectura> ISSN 0719-8884
© JAG Studio

厄瓜多尔木构茶室,嵌入水渠 / Natura Futura Arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.