We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Contexted House / Office for Environment Architecture

Contexted House / Office for Environment Architecture

© Nao Takahashi© Nao Takahashi© Nao Takahashi© Nao Takahashi+ 31

More SpecsLess Specs
© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

Text description provided by the architects. Three of the six wooden Nagaya* houses built in 1926, which remain in Osaka City, have been renovated into private lodgings. All three of the existing buildings were vacant, and rain leaks and decays in various places made them look like ruins. On the other hand, the remaining three houses in a row of wooden Nagaya have been renovated and residents continue to live in each.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

By observing the history of the multi-layered finish and the extension and renovation that overhangs the backyard side, I could read the earnest feeling of "living!" At that time. For the renovations that have been freely updated, I decided to return to the skeleton of Osaka Nagaya and insert the necessary elements.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

In terms of the operation of private lodging, it was required to make a difference between the three houses and to accommodate eight people in one house as a countermeasure against the hotel in a small space of about 50 m2. It was necessary to make the wall of the boundary wall a large wall with multiple layers in order to prevent fire and to prevent noise in the neighborhood. It is only anxious for the neighbors to stay in a wooden building Nagaya with thin walls every day and night, and sound measures are also the minimum etiquette.

First Floor Plan
First Floor Plan

In [SORA], since the bed will fit in the existing pillar module, the beam that had been badly leaked and decayed was replaced, and eight bedrooms could be secured in stages. On the first floor, there was a line of sight that went through to the courtyard like a street garden, and from the upper bedroom, the line of sight that went diagonally downward to the courtyard.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

In [TEN], by hollowing out the atrium diagonally and inserting the wall diagonally, light is taken in the center of the first floor where it is most difficult to secure lighting and ventilation in a deep Nagaya, and each bedroom is placed in the corner cut part. Placed.

In [GEN], the part that had been added to the east side was partially reduced to create a courtyard and reconstruct the tea room that was separated.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

This renovation, which was expected to be used by inbound tourists, has some aspects of temporary use of the Nagaya, but it reminded us of the conflicting elements of the skeleton of the Nagaya, which are the hardness and flexibility. With the concept of "a Nagaya where you can stay as if you live", the number of accommodations for neighboring residents by local tourism has increased, and it also plays a role of re-evaluating the residence of Nagaya.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

Currently, it is said that there are about 280,000 vacant houses in Osaka city. Many Nagaya are included in it. Before the war, most of the houses in Osaka lived in Nagaya, but I hope that the usage methods will be inherited in the next era according to the social situation.

(*Nagaya: Jananese old style row house)

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Contexted House / Office for Environment Architecture" 26 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957687/contexted-house-office-for-environment-architecture> ISSN 0719-8884
© Nao Takahashi

大阪长屋旅馆,传统语境下的历史结构更新 / Office for Environment Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.