We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Inside-Out House / Studio Krubka

Inside-Out House / Studio Krubka

© Beersingnoi© Beersingnoi© Beersingnoi© Beersingnoi+ 33

Bangkok, Thailand
  • Design Team:Studio Krubka
  • Engineering:Singha Dangniwat
  • Clients:Lawan Phithakkhett, Somboon Piriyapakdeekul
  • City:Bangkok
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Beersingnoi
© Beersingnoi

Text description provided by the architects. Inside Out is a residential project and is located within a high-density urban area. The project site is close to a major highway and is surrounded on all three sides with residential buildings, with a small narrow access road. The owner’s primary concern is privacy and noise reduction, but with access to outdoor space and ventilation.

© Beersingnoi
© Beersingnoi

With this contrasting constraint between the location of the project and the owner’s wishes, traditional Thai residential architecture planning was found to be the most successful solution to the challenge. In Traditional Thai residential architecture planning, functions are separated into different “structure” and arranged in a cluster, joined together by a large common terrace.

© Beersingnoi
© Beersingnoi
Plan
Plan
© Beersingnoi
© Beersingnoi

Each “structure” is located with the direction of the sun and seasonal wind in mind, to optimize each function’s need of natural wind and light. We use this concept to design both, horizontal and vertical layout of the building in order to maximize the airflow and allowing for vertically inter-connecting courtyard spaces throughout the project.

© Beersingnoi
© Beersingnoi
Diagram
Diagram

The size of each courtyard and the voids, determined the volume and strength of air flowing through each space, thus allowing a vertical ventilation throughout the building. Double walls were used for the exterior of the building to dampen noise pollution from the nearby road. An infinity swimming pool added natural water sounds, allowing the user to experience the natural ventilation, sunlight, and the sky, without the sound of traffic and neighbors.

© Beersingnoi
© Beersingnoi

The solid exterior wall was designed to not have any joints, so textured paint with high flexibility was chosen as the final finish to prevent cracks in the future. The location and height of the plants were specified within each courtyard to visually contrast with the dark grey wall and to lower the strength of the up draft coming into the building. The scorching sun is also one of our important concern. Large concrete fins cascading atop of the main courtyard added shades, reducing the heat, and providing shadow play along the large concrete canvas wall throughout the day.

© Beersingnoi
© Beersingnoi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Inside-Out House / Studio Krubka" 25 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957598/inside-out-house-studio-krubka> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.