Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux

Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux

Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Interior Photography, Table, Windows, ChairWarehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Exterior Photography, FacadeWarehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Exterior Photography, Table, Chair, FacadeWarehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Interior PhotographyWarehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - More Images+ 10

More SpecsLess Specs
Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Exterior Photography, Windows, Facade
© Adrià Goula

Text description provided by the architects. Instead of demolishing and rebuilding, the choice is made to keep the warehouse in a matter of economy of means and unfold the intrinsic qualities of this ordinary construction. By subtraction and addition, few acts of alterations extend its capacity and flexibility of uses.

Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Interior Photography, Table, Windows, Chair
© Adrià Goula
Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Image 10 of 15
Plan - Ground floor
Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade
© Adrià Goula

The warehouse, made for all-purpose, is divided into three lots. It is now inhabited by an office, accommodation, and a kitchen lab. The plan is divided into two strips: a narrow one, in the extension of the existing staircase, accommodating small rooms - a large one accommodating big rooms. Natural lighting is allowed by massive subtractions in the envelope, creating spatial continuities between interior and exterior.

Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Interior Photography, Kitchen, Table, Windows, Facade, Beam, Chair
© Adrià Goula
Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Interior Photography
© Adrià Goula

The existing structure consists of peripheral brick walls holding up a wooden roof frame and sheltering an intermediate floor made up of vaulted brick ceilings supported by metal porticoes. Emphasizing this idea of structural embeddings, the servant strip consists of a fully independent post-slab structural system.

Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux - Exterior Photography, Table, Chair, Facade
© Adrià Goula

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Barcelona, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Warehouse Transformation / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux" 10 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957108/warehouse-transformation-thomas-raynaud-plus-paul-devarrieux> ISSN 0719-8884

© Adrià Goula

巴塞罗那白色库房改造 / Thomas Raynaud + Paul Devarrieux

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.