We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Imaise House / Tatsuya Kawamoto + Associates

Imaise House / Tatsuya Kawamoto + Associates

© Takashi Uemura© Takashi Uemura© Takashi Uemura© Takashi Uemura+ 24

Ichinomiya, Japan
  • Architect:Tatsuya Kawamoto + Associates
  • City:Ichinomiya
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Takashi Uemura
© Takashi Uemura

Text description provided by the architects. When both "high earthquake resistance" and "open space" are required. Usually, it makes more sense to have an Main space on the second floor because the amount of walls required structurally is less than the first floor. 

© Takashi Uemura
© Takashi Uemura

Here, we aim to get the maximum spatial volume in the conditions given by taking in the surrounding environment of the "private road" where the front road is an individual property and planning a space in which the inside and outside are seamlessly continuous.

© Takashi Uemura
© Takashi Uemura
Bird Eye View
Bird Eye View

By making it a simple and clear configuration that only has a "gate- frame" of 8.0m in width, it achieves both well-balanced earthquake resistance performance and a large opening. This "private road" extending like a branch from the main road was stretched around this area, and a unique community was formed respectively.

© Takashi Uemura
© Takashi Uemura

By incorporating the unique locality that is different from each road into the living space as it is, we thought that it would be possible to contribute to regional development as a new climate as a residential area for communities that could be made as a by-product of local industries.

© Takashi Uemura
© Takashi Uemura

In addition to its role as an earthquake-resistant element, the "gate- frame" plays a role as a ruler that gives rhythm to the space by arranging at regular intervals and measures the sense of distance from the city, and by inserting rails into each frame, it is possible to easily make it private according to life for each frame.

Concept Model
Concept Model

In order to make effective use of the limited premises as much as possible, it is expected that the life of the resident will gradually ooze out into the area under the large roof by extending the eaves to the front road side and creating an external space continuously.

© Takashi Uemura
© Takashi Uemura

Thanks to the surrounding environment, which was wrapped moderately by chance, we were able to take in the neighboring land including the road as a living space. It is a way of construction which took root in this land made by mixing the demand that the resident requests, the structure form to solve the land, and these.

© Takashi Uemura
© Takashi Uemura

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Imaise House / Tatsuya Kawamoto + Associates" 14 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/956945/imaise-house-tatsuya-kawamoto-plus-associates> ISSN 0719-8884
© Takashi Uemura

今伊势之家,层次天窗 / 川本达也建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.