Green Base / UENOA

Green Base / UENOA

Green Base / UENOA - Exterior Photography, GardenGreen Base / UENOA - Interior Photography, BeamGreen Base / UENOA - Exterior PhotographyGreen Base / UENOA - Exterior Photography+ 28

  • Architects: UENOA
  • Area Area of this architecture project Area :  50
  • Year Completion year of this architecture project Year :  200
  • Photographs
    Photographs :Masahiro Lai Arai
More SpecsLess Specs
Green Base / UENOA - Exterior Photography
© Masahiro Lai Arai

Text description provided by the architects. The client's request was to create a place for people to mingle and co-creation using idle farmland owned in Inzai City, Chiba Prefecture. Hearing this, I thought it would be interesting to create a plan that would increase the attractiveness of farmland at a time when more and more young people are starting to live in two locations or start farming.

Green Base / UENOA - Exterior Photography
© Masahiro Lai Arai
Green Base / UENOA - Image 27 of 28
Plan
Green Base / UENOA - Exterior Photography, Facade
© Masahiro Lai Arai

In order to proceed with this plan, I thought it was important to have "technically reproducible and inexpensive to make", and I focused on vinyl greenhouses. We wanted to take advantage of this element, which is not only functional and beautiful, but also transparent and light, and has become a part of the farmland landscape.

Green Base / UENOA - Interior Photography, Chair
© Masahiro Lai Arai

By planning the interior with geometric structures that correspond to the modules of the vinyl house, I created a system that allows people to be in their place at the same time as taking advantage of the spaciousness of the vinyl house. Also, by using a transparent and thin membrane as the outer skin, a lively space that is different from ordinary architecture seems to have emerged.

Green Base / UENOA - Interior Photography, Beam, Arch
© Masahiro Lai Arai
Green Base / UENOA - Image 25 of 28
Plan
Green Base / UENOA - Interior Photography, Beam
© Masahiro Lai Arai

The frame is made of 75mm square red pine wood, and the floor is made of 24mm structural plywood. The frame is also used as a clue for users to easily attach partitions and roofs. This place, which we named "GREEN BASE" is not only used as a work space for farming, but also for cooking and partying with vegetables harvested from the surrounding fields, holding concerts under the blue sky, and remote work in the pleasant rustle of trees. In an age where new ways of working are being questioned, how wonderful it would be to have a second place where you can express yourself, and I hope that GREEN BASE can be a prototype for this.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Chiba, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Green Base / UENOA" 04 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/956410/green-base-uenoa> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.