We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

A New Reduction House in Kawagoe / DOG

A New Reduction House in Kawagoe / DOG

© Nao Takahashi© Nao Takahashi© Nao Takahashi© Nao Takahashi+ 19

  • Architects: DOG
  • Area Area of this architecture project Area:  87
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs
    Photographs:  Nao Takahashi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: IOC, Toto, Adobe, LIXIL , SHIKOKU CHEMICALS CORPORATION, Trimble, Vector Works
  • Lead Architects: Ryutaro Saito
More SpecsLess Specs
© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

Text description provided by the architects. This is a project to reduce a traditional 50 year old Japanese house because it is too large for two adults to live in. Originally, it was a corridor + marginal type, and the interior was dark as a whole, and there was almost no light even on the north side during the day.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi
Floor Plan
Floor Plan
© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

According to the inspection, it was also revealed that the existing main house had no seismic resistance and only the eastern extension was braced, so the overall seismic balance was poor. Therefore, we decided to dismantle the building west side (about 1/4 of the whole) leaving behind the "framework and roof".

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

The Japanese roof tiles of this house were quite good, and we felt that the essence of the tiles was effective on the gable-end side. As a result, a semi-outdoor space is created, and by applying gravel to the inside of the foundation, it becomes a rock garden with a mysterious texture.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi
Section
Section
© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

Furthermore, RC walls were used at the boundary between the rock garden and the interior space. Hitting RC at a height that does not reach the wooden beam, swallowing existing wooden pillars and tightening them to make "shorter columns" and perform seismic reinforcement that RC is not too effective, and expected as a texture that evokes a new life. This RC wall extends from the house and also serves as the gate of the shrine on the site.

© Nao Takahashi
© Nao Takahashi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "A New Reduction House in Kawagoe / DOG" 21 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/955398/a-new-reduction-house-in-kawagoe-dog> ISSN 0719-8884
© Nao Takahashi

川越‘减法’住宅 / DOG

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.