Ibiuna VF House / DT Estúdio

Ibiuna VF House / DT Estúdio

Ibiuna VF House / DT Estúdio - Interior Photography, Wood, GardenIbiuna VF House / DT Estúdio - Exterior Photography, GardenIbiuna VF House / DT Estúdio - Interior Photography, Beam, Garden, ColumnIbiuna VF House / DT Estúdio - Interior Photography, Living Room, WoodIbiuna VF House / DT Estúdio - More Images+ 16

Ibiúna, Brazil
  • Architects: DT Estúdio
  • Area Area of this architecture project Area :  75
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Photographs
    Photographs :Revoada Estudio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Alwitra, Ita Construtora
More SpecsLess Specs
Ibiuna VF House / DT Estúdio - Exterior Photography, Wood, Facade, Garden
© Revoada Estudio

Text description provided by the architects. With the arrival of the grandkids came the desire to completely remodel the country house in Ibiuna, Sao Paulo. The idea was not only to update the existing house but also to create an annex where the clients could have guest without compromising their privacy. One of the main requests was to integrate the space with the surroundings.

Ibiuna VF House / DT Estúdio - Exterior Photography, Wood
© Revoada Estudio
Ibiuna VF House / DT Estúdio - Image 15 of 21
Plan - Ground floor
Ibiuna VF House / DT Estúdio - Interior Photography, Living Room, Wood
© Revoada Estudio

For that reason large windows and doors were used in both spaces. To speed up the construction and minimize losses the new addition was built in a laminated pre fab wooden structure. The concept of the house is quite simple: two suites, both with their own terraces, connected to a main living area. In both rooms corner windows were installed to amplify the space and integrate the are with the surrounding nature.

Ibiuna VF House / DT Estúdio - Interior Photography, Living Room, Wood
© Revoada Estudio
Ibiuna VF House / DT Estúdio - Image 21 of 21
Elevation - South
Ibiuna VF House / DT Estúdio - Interior Photography, Bedroom, Bed, Wood
© Revoada Estudio

For the roofing of the blocks, two different types were used. Traditional ceramic tiles were installed over the kitchen and TV room area and a classic lightweight solution over the other blocks: flat roofs with Alwitra and timber. These aesthetic combination creates delicate facades, volumetric rhythm and interesting internal spaces showcasing the wooden structure.

Ibiuna VF House / DT Estúdio - Exterior Photography, Column, Garden, Beam
© Revoada Estudio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Ibiuna VF House / DT Estúdio" [Residência Ibiuna VF / DT Estúdio] 12 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/954837/ibiuna-vf-house-dt-estudio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.