We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

LAB House / Laura Ortín Arquitectura

LAB House / Laura Ortín Arquitectura

© David frutos© David frutos© David frutos+ 17

  • Area Area of this architecture project Area:  60
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Artemide, EDRA, Flos, Made, Adobe, CERÁMICA CIELO, Cement Design, ICÓNICO, Robert McNeel & Associates
More SpecsLess Specs
© David frutos
© David frutos

Text description provided by the architects. Partial remodeling of an apartment in the heart of Murcia (Spain). Domestic acupuncture. The first visit to the house shocked us, the house had been recently renovated and you could appreciate the smell of freshly painted walls. However it did not work, why? Because our client needed something related, something functional and aesthetically his own.

© David frutos
© David frutos
Floor Plan
Floor Plan
© David frutos
© David frutos

For the studio, it was a conflict to dispose of all those expensive materials without regard, so we began to work dissecting the house into what it could maintain. With a simple program (living room and suite) we work on 60% of the house. We kept the kitchen, a bedroom and a bathroom, the rest were transformed. 

© David frutos
© David frutos

Life is a performance. Our client needed a charismatic and comfortable space, a scene of possible changing acts that spoke of his hobbies, travel, art collections, etc. The living room is like a wide stage. The room recreates a hotel suite that takes us to another world creating an atmosphere of dreams and desires.

© David frutos
© David frutos
© David frutos
© David frutos

Final atrezzo. To create an emotional performative atmosphere, the large curved partition is covered with half-round wooden slats, lacquering them with “taupe” chalk paint, a mixture of white and gray with a touch of blue. The result is an elegant and sensual shade that changes with the cycles of sunlight. Due to its materiality and shape, it helps to create a “movie theater” effect by absorbing sound, as well as providing a soft and comfortable backdrop. 

© David frutos
© David frutos

The bathroom in the bedroom transport us to a contemporary “Arabian nights” Everything is covered in blue microcement that allows to follow the organicity, plasticity and flow of the water. Curved glass doors and curtains are also architectural elements. 

© David frutos
© David frutos

In short, in this remodeling the domestic acupuncture takes shape in a spatial fantasy of colors and textures unique to our client.

© David frutos
© David frutos
© David frutos
© David frutos

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Murcia, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "LAB House / Laura Ortín Arquitectura" [Casa LAB / Laura Ortín Arquitectura] 06 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/954105/lab-house-laura-ortin-arquitectura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.