Gaston Loft / Biombo Architects

Gaston Loft / Biombo Architects

© KIE© KIE© KIE© KIE+ 20

  • Architects: Biombo Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  60
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  KIE
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Lumion, Sika, Dulux, Dekson, GERMANY BRILLIANT, INDICO BALI, Modena, TERRAZO, TOTO INDONESIA, Trimble Navigation
  • Lead Architect :Nacho Atienza, Bea Alejandre
  • Design Team:Biombo Architects
  • Clients:Raquel and Gaston
  • Engineering & Construction:Karya Maju Jaya
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© KIE
© KIE

Text description provided by the architects. This loft is built on an area of 100 m2 (4 are). It has a storage, 1 loft bedroom on the 1st floor, 1 bathroom, kitchen and living room on the ground floor, as well as a private pool and a garden. The main concept used in designing the loft is iron structures, rendering cement, and natural wood, gives a industrial touch balanced with warm features. For the expose structure, we using HEB iron beams and columns. All walls are made of polish cement with uneven texture.

© KIE
© KIE
Plan - Ground floor
Plan - Ground floor
© KIE
© KIE

The ceiling section we using wood strip. In designing this loft we keep large openings from doors and windows to create cross ventilation. The doors and windows that we designed are use a 6x4cm black steel frame and glass so that the light that comes in is more optimal and the view that we get from the inside to outside is more attractive.

© KIE
© KIE

This loft is also designed to make residents feel comfortable, with a wide and build in L shape sofa design to make it more relax when watching TV and when gathering, with the addition of a planter box, it means that there is greening inside the room, a large sunbed to relax more while sunbathing and enjoying the sun when you’re in the pool deck.

© KIE
© KIE
Section - D
Section - D

The roof design on this loft building uses a roof with 2 different levels with the aim of the mezzanine above getting natural light, facilitating the flow of rainwater evacuation, and further adding to the aesthetics of the building façade. Overall, the loft in has a predominantly gray color, a little black from the window door frames, and brown from the use of wood in the furniture and ceiling.

© KIE
© KIE

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bali, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Gaston Loft / Biombo Architects" 19 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953550/gaston-loft-biombo-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.