A Brockley Side House / CAN

A Brockley Side House / CAN
A Brockley Side House / CAN - Exterior Photography, Windows, Door, Stairs, Facade, Courtyard
© Jim Stephenson

A Brockley Side House / CAN - Interior Photography, KitchenA Brockley Side House / CAN - Exterior Photography, Windows, Facade, Garden, Courtyard, Balcony, PatioA Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Living Room, TableA Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Windows, Chair, TableA Brockley Side House / CAN - More Images+ 17

  • Architects: CAN
  • Area Area of this architecture project Area :  125
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Jim Stephenson
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  IQ Glass, Puur, Vlaze
More SpecsLess Specs
A Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Living Room, Table
© Jim Stephenson

Text description provided by the architects. A rear side extension opens the back of this Victorian terrace house to it’s garden. A new glazed roof brings light deep into the plan. The floor throughout the rear of the house was lowered to provide additional head height and a consistent level with the new patio. The large pivot door allows unobstructed views of the garden, visually extending the space.

A Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Windows, Table
© Jim Stephenson
A Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Living Room, Sofa, Table, Windows
© Jim Stephenson

The exterior is imagined as three volumes each defined by a different material. The painted brick of the first floor sits on top of a striped timber cube with the smallest volume realised in ribbed render. The party wall is defined with white mosaic tiles and an oversized galvanised downpipe. The tiles continue inside, defining a structural column and the plant shelf which extends from front to back.

A Brockley Side House / CAN - Image 22 of 22
Exploded 3D
A Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Kitchen
© Jim Stephenson

The interior uses a paired back material palette; whitewashed douglas fir joinery sits on top of a seamless resin floor with an enamel splatterware worktop and full wall pink curtain bringing texture to the space. The use of douglas fir continues for the structural fins and window reveals in the side extension. The large open plan space has become the new heart of the home for the clients and their young family.

A Brockley Side House / CAN - Interior Photography, Windows, Chair, Table
© Jim Stephenson

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "A Brockley Side House / CAN" 17 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953410/a-brockley-side-house-can> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.