We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Pence Union Building Renovation / Perkins&Will

Pence Union Building Renovation / Perkins&Will

© Kevin Scott© Kevin Scott© Kevin Scott© Kevin Scott+ 17

  • Design Team:Perkins&Will (Anthony Gianopoulos, David Damon, Ryan Bussard, Jennifer Miller, Francesly Sierra, Carolina Otero, Heather Miller)
  • Clients:Eastern Washington University
  • Contractor:Leone & Keeble
  • Engineering:Coughlin Porter Lundeen (Structural & Civil), MW Engineers (MEP)
  • Landscape:Swift Company
  • Elevator/Acoustics:The Greenbusch Group
  • Lighting:Blanca Lighting
  • Food Service:Stafford Design Group
  • City:Cheney
More SpecsLess Specs
© Kevin Scott
© Kevin Scott

Text description provided by the architects. The Pence Union Building (PUB) redesign renovates and rebuilds the existing footprint of the original 120,000-square-foot building, built in 1968. The new renovation and addition transforms the outdated student union into a state-of-the-art, light filled and amenity-rich space, creating a home away from home for students at Eastern Washington University. 

© Kevin Scott
© Kevin Scott
Floor Plan
Floor Plan
© Kevin Scott
© Kevin Scott

Previously called one of the 20 “most appalling excuses for architecture on college campuses” by MSNBC, the PUB has been described by students as “dark,” “confusing” and “maze-like,” and well in need of an upgrade. The original architecture was based on trends from prevailing student union models of its time, whit cast concrete and brick walls, small windows and discrete, private areas to accommodate small groups of students.

© Kevin Scott
© Kevin Scott

The redesign turns the 1968 approach on its heels and creates an easy-to-navigate, open-concept layout that is infused with natural light. A contemporary addition of aluminum, glass, and wood connects the structure from the inside and out and knits the salvaged elements of the 1965 building into a seamless whole. Expansive glass walls line a new atrium space to ensure the student organizations are highly visible—promoting interdisciplinary chance meetings as well as the cornerstone of future relationships.

© Kevin Scott
© Kevin Scott

Redesign features include, Spacious and natural light-filled atrium with a central staircase with seating that serves as a gateway from academic campus to residential halls; Expansive dining area that wraps the atrium with a variety of eating and lounge seating options; Comfortable and playful commuter lounge for students to hang out, study and wait for public transportation; Modernized multipurpose room with a stage for music performances and speaking engagements; New green roof with an artistic array of local plantings; Open market with grab-and-go groceries and healthy food options.

© Kevin Scott
© Kevin Scott

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Cheney, Washington 99004, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pence Union Building Renovation / Perkins&Will" 01 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952996/pence-union-building-renovation-perkins-and-will> ISSN 0719-8884
© Kevin Scott

东华盛顿大学PUB改造 / Perkins&Will

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.