The Zam! Community Center / Studio A4

The Zam! Community Center / Studio A4

The Zam! Community Center  / Studio A4 - Exterior Photography, FacadeThe Zam! Community Center  / Studio A4 - Exterior Photography, FacadeThe Zam! Community Center  / Studio A4 - Interior Photography, Facade, HandrailThe Zam! Community Center  / Studio A4 - Interior PhotographyThe Zam! Community Center  / Studio A4 - More Images+ 39

  • Design Team : Péter Veszelik, Katalin Payer
  • Structure Engineers : PADAN Kft.
  • HVAC : A.B.A.C.S. Műhely Kft.
  • Lighting/Electricity : Light up Kft.
  • City : Zamárdi
  • Country : Hungary
More SpecsLess Specs
The Zam! Community Center  / Studio A4 - Exterior Photography, Facade
© Tamás Bujnovszky

Text description provided by the architects. Zamárdi is a village in Hungary Europe with a population of 2000 on the shore of Lake Balaton, the largest lake in Central Europe. The building is invested by the local government and built for the local community and will be open to the public all year round. In the summer vacation season, it works as an exhibition hall as well as a buffet with its terraces on the ground and first floor.

The Zam! Community Center  / Studio A4 - Exterior Photography, Facade
© Tamás Bujnovszky
The Zam! Community Center  / Studio A4 - Image 37 of 44
Rooftop
The Zam! Community Center  / Studio A4 - Image 32 of 44
Section
The Zam! Community Center  / Studio A4 - Interior Photography
© Tamás Bujnovszky

There is a pleasant view from the roof-top terrace of the single-storey building of Lake Balaton, the beach and nearby tennis courts. Throughout off season (spring, autumn and winter) the heated and cooled facility is open the local community can use. It accommodates meetings, smaller venues, as well as concerts, exhibitions Since the 1950s, the Balaton area has been a field of architectural innovations and experiments (port facilities, restaurants, etc.) in material use, form and function.

The Zam! Community Center  / Studio A4 - Interior Photography, Facade, Handrail
© Tamás Bujnovszky

This tradition is continued by THE ZAM. It refers with its bubble-shaped mass and metal casing to metal artifacts (pots, trappings, earrings) found near the site in a significant 6th-century (Scythian–age) cemetery. The Scythian–age objects will be showcased in the garden.

The Zam! Community Center  / Studio A4 - Exterior Photography, Facade
© Tamás Bujnovszky

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Zamárdi, 8621 Hungary

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Zam! Community Center / Studio A4" 14 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952868/the-zam-community-center-studio-a4> ISSN 0719-8884

© Tamás Bujnovszky

The Zam!社区中心 / Studio A4

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.