We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Garden House / ANX / Aaron Neubert Architects

Garden House / ANX / Aaron Neubert Architects

© Brian Thomas Jones© Brian Thomas Jones© Brian Thomas Jones© Brian Thomas Jones+ 33

More SpecsLess Specs
© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

Text description provided by the architects. Situated on a corner lot adjacent to Los Angeles’ Silver Lake Reservoir and Meadow, with views of the water, the surrounding hills, and the Griffith Park Observatory, the design balances the privacy of the family with their desire to fully integrate nature within the life of their home.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

The organizational strategy consists of a circulation spine connecting a series of program pavilions distributed across the site. The placement of these pavilions creates varying scales of gardens allowing landscape elements to significantly infiltrate the home’s interior. Multiple distinct views, overlays of interior rooms and exterior gardens, exist from all moments within the partially subterranean terraced interior.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

The ground floor places an emphasis on establishing a connection and access into the gardens. The primary and centrally located garden is wrapped by all rooms and serves as an exterior living space. The additional two smaller gardens offer glimpses of nature and provide a diffused light to enter the interiors. The open floor plan penetrated by the multiple gardens presents an evolving connection to the site.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

While the first floor focuses inwards, the second floor utilizes an inverse strategy by turning outwards to the more distant vistas of the site. Elevated above the street, carefully placed apertures are oriented in response to micro and macro site conditions. Windows in bedrooms are focused on lake, meadow, hills, and observatory views, while also looking into and across the gardens.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

The pavilions are clad in a Shou Sugi Ban charred cypress wood and the circulation spine is finished in smooth exterior plaster. Rift-sawn oak floors and cabinets, dark bronze aluminum windows and interior railings, cement tile, and plaster are the primary interior materials. The gardens and surrounding landscape are planted with a variety of native plants and trees that receive a majority of their irrigation through rainwater catch basins located on site. Due to the integration of the gardens and the numerous operable window systems around the perimeter of the home, passive heating and cooling is very effective throughout the year.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Garden House / ANX / Aaron Neubert Architects" 02 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952613/garden-house-anx-aaron-neubert-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.