We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Pedralvas Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

Pedralvas Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG+ 20

  • Design Team:Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Esteban Carbajo, Rita Lemos, Alexandra Tavares
  • Constructor:BAUKELL
  • City:Lisbon
  • Country:Portugal
More SpecsLess Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The intervened apartment is located in a residential building at a peripheral Lisbon´s neighbourhood. The renovation of the flat represented an enjoyable challenge. In fact, the apartment passed through a total change, including the social areas and the private spaces. In the social area the intervention involved the removal of the existing dividing wall between the living room and the kitchen, thus providing a single wider space. This transformation created an intimacy among the living and the cooking areas, easily achieved through a marble counter, which defines both areas without splitting them apart.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Plan
Plan
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The general environment was accomplished by restoring the wooden parquet floor and by placing it also in the kitchen, ensuring the continuity of the space. The private spaces of the flat were treated less deeply. Both pre-existing bathrooms were transformed in order to accommodate uses with new dynamics. The first one, next to the kitchen, changed from the main bathroom to an exclusive ensuite to the adjacent bedroom, turning it into a pleasant suite.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The other, initially a guest toilet, has been increased in size in order to accommodate a shower for a more regular use. The three bedrooms were kept and renovated only with the introduction of new custom-made wardrobes to complement the space, giving the apartment a final touch.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Lisbon, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pedralvas Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos" [Apartamento Pedralvas / João Tiago Aguiar Arquitectos] 24 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951729/pedralvas-apartment-joao-tiago-aguiar-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.