Nap Am Homestay / Le House

Nap Am Homestay / Le House
© Trieu Chien
© Trieu Chien

© Trieu Chien© Trieu Chien© Trieu Chien© Trieu Chien+ 56

  • Architects: Le House
  • Area Area of this architecture project Area:  790
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Trieu Chien
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Greenman Contractor, Hai Long glass, M&A art tiles, Trimble Navigation, Tyhouse, Viet An-Betondecor
  • Architect In Charge:Le Hung Trong
  • Design Team:Le Hung Trong, Truong Ung Duong, Giang Quoc Phong
  • Client:Nap Am Homestay
  • Engineering:Vo Van Ly
  • City:Thành phố Đà Lạt
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Text description provided by the architects. Da Lat - the place of the dreamers, home of the wanderer's pipe dreams, and somewhere during that journey, we need the right place to "rest our bones". So the peaceful station "Nap Am" will be the place that nothing could be better than.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
First Floor Plan
First Floor Plan
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Located on a high slope and hidden deep inside a narrow alley of Da Lat, the project has both sides contiguous to different terrains, making it even more interesting. The striking feature distinctively from everything surrounded is the typical White and the architecture that represent the characteristics of this misty city. Notwithstanding, inheriting a modern architectural style, its façade has been entirely covered with a white painted steel layer as well as being CNC machined with its separately-design motifs.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Besides that, the utilization of the painted steel material and the surface treatment appropriate to the rainy weather and the regional high humidity are also the most concerned factors of our design team. Being immersed in the daylight, the building has a completely contrasting nuance to its appearance when the night falls, furthermore, the whole building will be as bright as a lantern with the intentional light in order to create the optimal effects. This outstanding construction has already been the wonderful signage of itself regardless of the fact that it does not have any large signs around.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
Fourth Floor Plan
Fourth Floor Plan
© Trieu Chien
© Trieu Chien

The interior space is divided into 3 floors and 1 attic, the arrangement of interconnected floors is the staircase extending from the main hall to the common living area. Mentioning to this floor, there is an adorable humble kitchen combining with a tremendously comfortable dining section and a working zone. A total of 9 rooms also including the collective and the private hygiene areas that were built to suit all the demands of guests, in which the duplex room is the main highlight for in the Attic area.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

The whole building on sunny days will be sparkle with sunbeams and glow up the town and suddenly make every corner to become an ideal studio for those who have an intense passion for photography. Or someday-dreamers like me can find a little corner beside a long wooden table to quietly gaze at the sky behind the golden flower trees swaying in the wind. Sometimes being filled with sorrow, it is the best way to release some of it by dazing with a sad song while sipping a cup of tea typical from this highland. The faint scent of Pine wood reflected in the cold breeze serves people with romance because this is Da Lat, the place of those emotions thick in the air promises to make everyone come once then miss for a lifetime.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
Section B
Section B
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Even though having a medium-size, our design team still cares about the sufficient experience of our visitors, hence, a Jacuzzi bathtub is added for the ones who seek the feeling of soaking in hot water in the cold weather. It will be a great memory to enjoy the space full of poetry as well as watching the long-sided foliage with early sunshine.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

The structure was formed from a combination of Shaped Steels but it did not get too rigid. On the other hand, the harmonious collaboration between Pinewood and White color creates a gentle intimacy, contributing more to Da Lat a worth experiencing attraction during each person's lifetime.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:C15 Tô Vĩnh Diện, Phường 6, Thành phố Đà Lạt, Lâm Đồng 670000, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Nap Am Homestay / Le House" 16 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951463/nap-am-homestay-le-house> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.