We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Huong An Vien Visiting Center / VTN Architects

Huong An Vien Visiting Center / VTN Architects

© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki+ 22

  • Architects: VTN Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Hiroyuki Oki
  • Architect In Charge:Vo Trong Nghia, Nguyen Tat Dat
  • Design Team:Le Hoang Tuyet Ngoc
  • Bamboo Contactor:VTN Architects
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. The Huong An Vien Visiting Center, set within a natural landscape as part of a cemetery area about 10 km southwest of Hue, is a structure made purely out of bamboo.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Traditionally, cemeteries are associated with the heavy atmosphere of death, loss and grief, creating a sense of melancholy. Therefore, the client and the architect mutually agreed to seek an architectural solution in order to design a more peaceful and tranquil space.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Surrounded by a network of four lakes and nearby mountains, the park of Huong An Vien is home to trees, flowers and a variety of other vegetation, which already helps create a lighter and brighter feeling. In terms of the architectural aspect, the highly curved bamboo roof took inspiration from the softness and tenderness of nearby Hue and the Huong River -a common association among Vietnamese people.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Further down, the eave is proportioned in a low position, technically designed to protect the inner structure from direct sunlight and rain, but also to allow the space to stay open and to obtain to the human scale. Huong An Vien Visiting Center appears to be part of the natural context, showing its respect and gratitude to the ones who have passed away.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Cross Section
Cross Section
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

From the main to the auxiliary buildings, they all benefit from the well-maintained and clean environment. We choose natural and affordable local materials such as bamboo, thatch and bricks. Perforated bricks, for instance, allow airflow and light to enter the inside. During the day, the building doesn't need to rely on air-conditioning or artificial lighting.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Each building requires only a single module that applied to the simple structure, assembled fast with a low-budget regarding construction as well as operation.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Huong An Vien Visiting Center / VTN Architects" 09 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951059/huong-an-vien-visiting-center-vtn-architects> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

墓园中的游客中心 / 武重义建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.