We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House of the Silence / Fran Silvestre Arquitectos

House of the Silence / Fran Silvestre Arquitectos

© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG+ 45

Cañada, Spain
  • Area Area of this architecture project Area:  285
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: JUNG, INCLASS, Minotti, Neff, Aluper, Cemen Design, Dalmau, Dekovent, Dica, Fuster Alonso, GandiaBlasco, Gerai Soler, Glint, Grasoler, INNOVA, Jesús Hurtado, Mitsubishi, Monserrat, Roca, Sigma70, +1
  • Project Architects:Fran Silvestre, Ricardo Candela, María Masià, Sevak Asatrián, Fran Ayala
  • Technical Architect:Carlos García
  • Collaborating Architects:Pablo Camarasa, Estefanía Soriano, Sandra Insa, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Paz Garcia-España, Ángel Pérez, Andrea Baldo, Blanca Larraz, Carlos Lucas, Miguel Massa, Paloma Feng, Marta Soler, Gino Brollo, Angelo Brollo, Bruno Mespulet, Javi Herrero, Alba Gonzalez
  • Collaborating Engineer:Jorge Puig
  • Industrial Designer:Alicia Simón
  • Financial Manager:Ana de Pablo
  • Marketing And Communication:Sara Atienza
  • Structure:Windmill
  • Interior Design:Alfaro Hofmann
  • City:Cañada
  • Country:Spain
More SpecsLess Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The project consists of making a musician's studio coexist with his home. It is located in a residential area near Valencia, where neighboring houses are very close to each other.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Ground floor plan
Ground floor plan
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

It is decided to generate a semi-buried volume on the ground floor that configures the recording studio. A concrete enclosure, within another concrete enclosure, with highly studied acoustics. This volume divides the ground floor into the entrance hall and the public area of the house, open to the garden and the pool. This level is materialized with natural cement mortars, in their gray materiality, both the exterior as well as the pavement and the pool.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Cross section
Cross section
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

On top of this level, a volume with the night area is deposited, materialized with white lime mortars. Apparently closed to the environment, but open on its fifth facade to its adjoining gardens. A kind of intimate patios where you can enjoy nature and silence.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House of the Silence / Fran Silvestre Arquitectos" [Casa del silencio / Fran Silvestre Arquitectos] 13 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951019/house-of-the-silence-fran-silvestre-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.