We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Saint Gellért Hall / Építész Stúdió

Saint Gellért Hall / Építész Stúdió

Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography, FacadeSaint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography, FacadeSaint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography, Windows, FacadeSaint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Interior Photography, Beam, Windows+ 37

More SpecsLess Specs
Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography, Windows, Facade
© Gergely Kenéz

Text description provided by the architects. Sinking the new sports and event hall for Saint Margaret High School was a rational decision both in regard to space and environment. The considerable size of the hall is reduced by more than half, so the surroundings are less disturbed, while the rooftop is an additional field for the school. 

Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography, Facade
© Gergely Kenéz

The garden where the new structure stands used to be formed by well-kept terraces, which character was lost during the Second World War. Restoring the garden with a defined slope and a terrace for the field evokes this long lost companion of the Neo-Baroque building. 

Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography
© Gergely Kenéz

Functionally the new hall is also easily accessed on the level of the yard behind the school. The playing field, everyday entrance, and lockers are all at the same level while spectators can enter from the gallery above.

Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Interior Photography, Beam, Windows
© Gergely Kenéz
Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Image 33 of 37
Gallery level floor plan
Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Interior Photography, Windows, Beam
© Gergely Kenéz

Entrance areas are a dark intermezzo between the outdoors and the light-filled hall, where through the open facade we are constantly in visual connection with the school. 

Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Interior Photography, Handrail, Column
© Gergely Kenéz
Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Interior Photography, Windows
© Gergely Kenéz

Simple materials were used. The concrete structure that holds the box in place underground and supports the rooftop field is lined with wooden surfaces that were necessary during everyday use. The net for the outdoor field is replaced by galvanized pipes continuing in front of the facade as an austere structure next to the detailed monument of the existing school. 

Saint Gellért Hall  / Építész Stúdió - Exterior Photography, Facade
© Gergely Kenéz

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Budapest, Hungary

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Saint Gellért Hall / Építész Stúdió" 08 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950270/saint-gellert-hall-epitesz-studio> ISSN 0719-8884
© Gergely Kenéz

Saint Gellért 体育和活动大厅 / Építész Stúdió

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.