Beijing CR Land Galleria Shopping Center – Instreet Renovation / Kokaistudios

Beijing CR Land Galleria Shopping Center – Instreet Renovation / Kokaistudios
Children interacting with the space. Image © Weiqi Jin
Children interacting with the space. Image © Weiqi Jin

General bird view. Image © Weiqi JinEast entry plaza. Image © Weiqi JinTheatre. Image © Weiqi JinThe integration of stairs and the street. Image © Weiqi Jin+ 25

  • Architects: Kokaistudios
  • Area Area of this architecture project Area:  12000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Weiqi Jin
  • Chief Designers:Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani
  • Design Director:Pietro Peyron
  • Architecture Design Manager:Andrea Antonucci
  • Design Team:Andrea Antonucci, Tian Lu, Muyun Zhao, Christine Chen, Marta Pinheiro, Wenye Zhu, Pablo Zhao, Chang Liu
  • Architecture Ldi:China Academy of Building Research
  • Landscape Design Development:UNLIMITED METROPOLIS DESIGN
  • Lighting Consultant:BEIJING PRO LIGHTING DESIGN CO., LTD.
  • Curtain Wall Consultant:Beijing Jingtonghua Curtain Wall Consulting Co., Ltd
  • Signage Consultant:Graphia International Limited
  • Client:CR Land
  • City:Beijing
  • Country:China
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. Building on a solid reputation for urban regeneration and renewal, Kokaistudios recently breathed new life into an overlooked and underused Beijing street. Drawing on design interventions including a network of canopies and increased seating, the project overhauls a neglected district to set a new benchmark for China’s public spaces.

East entry plaza. Image © Weiqi Jin
East entry plaza. Image © Weiqi Jin

Kokaistudios was recently commissioned by property developer CR Land to redesign Galleria-Instreet (Hereinafter referred to as “Instreet”) in central Beijing. Calling for interventions both large and small, the extensive urban renewal project has transformed what was previously an underused, sparse space by injecting all-important human scale to invite public participation. The result is a clear flow to this formerly disjointed thoroughfare, as well as community-focused lifestyle elements to cater to both residents and visitors.

General bird view. Image © Weiqi Jin
General bird view. Image © Weiqi Jin

Located in Chaoyang District in the northeast of Beijing, Instreet is now representative of a hybridized public space prototype that is becoming increasingly popular in Chinese cities. Comprising commercial functions as well as residential, and typically pedestrian, they feature lifestyle elements aimed squarely at communities. In the case of Instreet, these include children’s play areas, a network of canopies to provide welcome shade, plentiful public seating, and flexible spaces for markets, concerts, and outdoor events of all kinds.

Axonometrical drawing
Axonometrical drawing
F&B & market. Image © Weiqi Jin
F&B & market. Image © Weiqi Jin

Despite several core landmarks - namely, a main entrance to both Phoenix Mall plus Sanyuanqiao subway station, as well as a long-redundant concrete bridge - the street lacked visual unity, its various elements disparate and unconnected. An absence of public seating contributed to not only the street’s empty feel, but also its non-human scale.

Art space. Image © Weiqi Jin
Art space. Image © Weiqi Jin
Theatre. Image © Weiqi Jin
Theatre. Image © Weiqi Jin

Kokaistudios’ first action was to demolish the concrete bridge that once connected the two ends of Instreet. An unnecessary feature along an already pedestrianized route, and disliked by locals, it was largely unused. Furthermore, it brought the negative effect of obstructing the line of sight from one end of the street to the other. Its razing opened up the space significantly, further highlighting the street’s distinct lack of character. At the same time, the bridge’s demolition presented multiple opportunities for design interventions.

The integration of stairs and the street. Image © Weiqi Jin
The integration of stairs and the street. Image © Weiqi Jin

A total re-landscaping of the area saw the introduction of instruments aimed at encouraging public interaction and use. In particular, a network of canopies running the length of the street visually interrupt the otherwise empty space. Not only does the string of shelters provide welcome shade, come nightfall they light up in a way that is not only atmospheric, but also brings safety and security. Resembling an archipelago, they are designed as oases of various activities. These include a children’s play area; clusters of green planters; as well as plentiful benches. At the centre is a versatile open-air platform for events of all kinds, further opening Instreet for future actions and possibilities.

Night view-canopy close up. Image © Weiqi Jin
Night view-canopy close up. Image © Weiqi Jin
F&B & market night view. Image © Weiqi Jin
F&B & market night view. Image © Weiqi Jin

Smaller interventions also play a part in Instreet’s redesign. For example, an intricate rain collection system and custom-made elements such as steel tree root guard meshes are representative of the project’s close attention to detail, and elevation in quality on what was previously in place.

Art space night view. Image © Weiqi Jin
Art space night view. Image © Weiqi Jin

Frontages of existing commercial tenants, as well as future ones, have also been given an overhaul. That includes a new louvered facade to a multipurpose facility comprising a gym, restaurant, and private club for residents. Now more visually and thematically linked, a mainstay of F&B outlets feature extended terraces, surrounded by planters. The smart wooden decks, combined with rough stone elements, as well as additional trees all make for a pocket of nature in the heart of Beijing. The overall effect is welcoming, comfortable and in keeping with Instreet’s refined lifestyle focus.

Facade close up. Image © Weiqi Jin
Facade close up. Image © Weiqi Jin

Completed in 2020, Instreet’s shift from underused, disjointed and bare, to a space that invites interaction through attractive, useful, and flexible facilities has been transformative both for residents, as well as the area’s economy. Now attracting higher-end businesses, as well as community initiatives by way of its multipurpose, open-air events platforms, the urban renewal project sets a benchmark for public space design in China.

Circulation after renovation. Image © Weiqi Jin
Circulation after renovation. Image © Weiqi Jin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Beijing CR Land Galleria Shopping Center – Instreet Renovation / Kokaistudios" 28 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950215/beijing-cr-land-galleria-shopping-center-nil-instreet-renovation-kokaistudios> ISSN 0719-8884
Children interacting with the space. Image © Weiqi Jin

北京华润凤凰汇购物中心•里巷 / Kokaistudios

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.