PONT Coffee Shop / Studio stof

PONT Coffee Shop / Studio stof

© Kim Donggyu© Kim Donggyu© Kim Donggyu© Kim Donggyu+ 18

  • Architects: Studio stof
  • Area Area of this architecture project Area:  105
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Kim Donggyu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Artemide, Flos, AGO, Beech wood, Haustone
  • Design Team:Studio stof, Park Seongjae, Lee Seongmo, Kwon Yoonsun
  • Clients:Seo Kimoon, Kang Hoyong
  • City:Yongsan-gu
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Text description provided by the architects. It is no exaggeration to say that Korea's coffee industry, which is now experiencing more revival than ever, started with the enthusiasm of small rosters. The young rosters in this country continue to lead the development of the industry, consistently citing their own values. 

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu
Floor Plan
Floor Plan
© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

One of them, a Korean coffee roaster brand [pont], opened a showroom in Seoul by renovating an old wooden house with a space design studio [stof]. Yongsan, Seoul, where Pont is located, an urban image packed with tall buildings coexists with an old neighborhood that seems to have stopped time. The space of [pont] was originally a long-shaped railroad office building in the 1940s that connected the two horizontal paths in this town. Each side facing each road has a door, which looks like a shortcut to the neighborhood.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Park Seong-jae, the director of [stof], thought that the brand value of [pont] (meaning bridge in French) is to connect producers and consumers, which is in line with the structural context of the space that connects the two roads. So, in order to visually emphasize the image of the 'Connected Path', [stof] intentionally placed walls, ceilings, etc. as devices to reflect images of roads in the area and induce movement within the space.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Various materials of columns and ceilings inside the space, such as bricks, metal, and wood, are structures that have remained throughout the history of this space, showing the flow of time that it has passed. A single layer of wall from the outside to the inside gently wraps the pre-existing wall into a curved surface and induces the movement within the space, and the terracotta on the floor creates the image of this space as a passage leading to a different path rather than just the interior of one store.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

A long longitudinal wooden bar table, like the shape of a bridge from the entrance, is both a barista's workspace and a place for communication between barista and customers. Therefore, it is designed to be as visually unobstructed as possible and is designed to give an open feel, with benches for customers on the opposite side.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:19-16 Hangang-daero 15-gil, Hangangno 3(sam)-ga, Yongsan-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "PONT Coffee Shop / Studio stof" 29 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948631/pont-coffee-shop-studio-stof> ISSN 0719-8884
© Kim Donggyu

两路之间‘桥梁’咖啡馆 / Studio stof

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.