The Linen Gallery / Uchida Shanghai

The Linen Gallery / Uchida Shanghai

© luz images© luz images© luz images© luz images+ 39

Jiaxing, China
  • Architects: Uchida Shanghai
  • Area Area of this architecture project Area:  850
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  luz images
  • Architect In Charge:Mitsuhiro Shoji
  • Design Team:Masato Kaneko, Bin Jin, Luyu Shi
  • Construction:Shanghai Yongsheng Decoration & Engineering Limited
  • Client:Kingdom Holdings Limited
  • City:Jiaxing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© luz images
© luz images

Text description provided by the architects. In zhejiang, china,mitsuhiro shoji of uchida shanghai has completed the renovation of this 1980s linen factory. The client – a linen thread producer – had an attachment to the former factory and therefore enlisted the help of shoji to transform the building into a contemporary gallery that exhibits the life of linen.

© luz images
© luz images
© luz images
© luz images

The main design concept of the project uses the change of light to express the passage of time. To create an architecture that focuses on spatial experiences,mitsuhiro shoji utilizes a limited material palette of concrete, iron, glass, bamboo and old tiles.

© luz images
© luz images
© luz images
© luz images
© luz images
© luz images

The south elevation has a double-skin façade with random openings and louvers made of compressed bamboo.depending on the time of day, a play of light and shadow subtly changes, creating a variety of spatial effects in the interior space throughout the day.

© luz images
© luz images
© luz images
© luz images

The roof is designed with four rooflights and three light gardens. This is an important aspect of the design as the openings help to show the changes in light. The top light is a cylindrical structure with a deep cross-sectional plan that provides a mysterious light inside through reflection, and the light garden emphasizes depth through the reflection of the surroundings by glass.

© luz images
© luz images
© luz images
© luz images

He purpose of the floor is to induce a change in consciousness within the same space by switching materials. The light from the courtyard will serve to integrate the layers of materials. The primary concept of the space is to use primitive materials to control light and to allow the visitor to experience the subtle changes in everyday life.

© luz images
© luz images

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:HengGeng Town, HaiYan County, Zhejiang Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Linen Gallery / Uchida Shanghai" 30 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948580/the-linen-gallery-uchida-shanghai> ISSN 0719-8884
© luz images

浙江亚麻博物馆 / 内田上海建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.