Zoom image | View original size
In zhejiang, china,mitsuhiro shoji of uchida shanghai has completed the renovation of this 1980s linen factory. The client – a linen thread producer – had an attachment to the former factory and therefore enlisted the help of shoji to transform the building into a contemporary gallery that exhibits the life of linen. The main design concept of the project uses the change of light to express the passage of time. To create an architecture that focuses on spatial experiences,mitsuhiro shoji utilizes a limited material palette of concrete, iron, glass, bamboo and old tiles. The south elevation has a double-skin façade with random openings and louvers made of compressed bamboo.depending on the time of day, a play of light and shadow subtly changes, creating a variety of spatial effects in the interior space throughout the day. View more View full description
Share Share