JNBY Store / Linehouse

JNBY Store / Linehouse

© Dirk Weiblen© Dirk Weiblen© Dirk Weiblen© Dirk Weiblen+ 15

Xiamen, China
  • Architects: Linehouse
  • Area Area of this architecture project Area:  100
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Dirk Weiblen
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Reckli, Nasha Paint, Qianna ceramics
  • Lead Designers:Alex Mok, Briar Hickling
  • Design Team:Cherngyu Chen, Jingru Tong, Elspeth Lee, Celine Cheung
  • Client:JNBY
  • City:Xiamen
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Text description provided by the architects. Linehouse was approached to design the new store interior for women’s wear brand, JNBY. The brand sought a modern approach to capture its core values, focusing on material exploration while guiding urban dwellers in appreciating the surprise and poetry of everyday life. The design concept draws on certain key elements: contradictions and balance in materiality and the urban.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Linehouse installed a ceiling of concrete coffers with inset lighting tubes to represent the urban. Below this a screen of textured glass wraps the space, delicately balancing on feet made out of recycled concrete pavement and connected to the ceiling with stainless steel poles. Retail fixtures in stainless steel including shelves, mirrors, and clothing rails clip into the screen creating a fully flexible display system.

Axonometric
Axonometric
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Linehouse explored the concept of crafted imperfection, celebrating the handmade and resulting imperfections for the materiality of the fixtures and cashier desk. Circular ceramic pieces with concaved ends and cracked glaze lines fixed columns displaying clothes and shoes and also act as sculptural installations in the space. These same tiles are used on the cashier desk in a variety of white and a light terracotta shades to represent the earthy tones of clay.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

For the low display fixtures, Linehouse created concrete patterns by casting with fabric to capture the textile heritage of JNBY. An array of patterned concrete was formed for the fixtures from quilted, to undulating to subtly textured. To contradict the rigidity of the concrete, pedestals of old timber were laminated together in sculptural shapes.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:SM Lifestyle Center, Xiamen, Fujian, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "JNBY Store / Linehouse" 29 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948551/jnby-store-linehouse> ISSN 0719-8884
© Dirk Weiblen

JNBY零售店 / 联图建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.