We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Metal Hands Coffee Renovation / Linkchance Architects

Metal Hands Coffee Renovation / Linkchance Architects

relationship between indoor space and street. Image © Ruijing Photomezzanine lower space. Image © Ruijing Photomezzanine siting area. Image © Ruijing Photocoffee bar. Image © Ruijing Photo+ 16

More SpecsLess Specs

Project Background
The project is located on the first floor of Joy City in Chaoyang, Beijing, and is close to the main entrance of Southwest square of joy city. It is the seventh branch of metal hands coffee in Beijing, and it is also the first attempt of metal hands coffee to enter a comprehensive shopping mall from Hutong.

facade. Image © Ruijing Photo
facade. Image © Ruijing Photo

Forces
The project is located between the north and south entrance of the shopping mall. It belongs to the shopping mall, but it is relatively separated from the shopping mall (along the street). This determines the particularity of the project. It must be different from the internal coffee shop space of the mall. It must have enough field power and combine with the excellent products of metal hands coffee to attract passers-by. The overall space of the site is narrow and long, with a floor height of 4.5 meters. There is a certain space shaping potential in the vertical height. The store is less than 30 meters away from the main entrance of the shopping mall. The design of the facade is obviously very important. The original facade has a vertical height of only 3 meters, and the remaining 1.5 meters is closed, so it can not be effectively displayed. The new facade reconstruction will open this distance, expand the lighting area and facade, and enhance the lighting area Visual impact of facade.

relationship between indoor space and street. Image © Ruijing Photo
relationship between indoor space and street. Image © Ruijing Photo
mezzanine lower space. Image © Ruijing Photo
mezzanine lower space. Image © Ruijing Photo

Challenge
How to improve the narrow and long space of the original site to make the space "big"; how to reshape the "corner" space of the shopping mall (most of which are irregular inclined planes); how to create a coffee space with a sense of community; how to distinguish it from the coffee space inside the shopping mall; how to meet the rigid requirements for the renovation of the external facade of the mall, and how to make the facade more colorful and interesting.

mezzanine axonometric
mezzanine axonometric
dayview. Image © Ruijing Photo
dayview. Image © Ruijing Photo

Vibes
The new facade does not change the original vertical glass curtain wall frame of the shopping mall and the original curtain wall structure. The opening of the new facade is vertically elongated, which enhances the interaction between the interior space of coffee and the street space, and expands the indoor lighting area. The windows close to the ground can be opened outwards, and a seat is set inside the window, which can be used for both indoor and outdoor seating While the window itself is effective, the interior and exterior vision and space can flow. The bar is located on the south side of the entrance door of the venue, where the baristas can get all the internal spaces, so as to provide better service. In addition, there is a mezzanine and a section of indoor space overlooking the whole street. A semicircular arch modeling space is set on the inside of the facade to shade and enrich the vision. All this to reate an atmosphere of both retro and modern community cafes.

mezzanine space. Image © Ruijing Photo
mezzanine space. Image © Ruijing Photo
mezzanine siting area. Image © Ruijing Photo
mezzanine siting area. Image © Ruijing Photo

Conclusion
Customers can interact and experience space in the external area, inside and outside the window sill, and on the mezzanine to form a social "field" with certain vitality, providing a completely different coffee leisure space for people in shopping malls and surrounding communities.

coffee bar. Image © Ruijing Photo
coffee bar. Image © Ruijing Photo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Chaoyang Disctrict, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Metal Hands Coffee Renovation / Linkchance Architects" 05 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948521/metal-hands-coffee-renovation-linkchance-architects> ISSN 0719-8884
main entrance. Image © Ruijing Photo

北京铁手咖啡制造局 / 力场建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.