Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis

Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis
Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Facade
© Yoshua Triwisnu Haryanto

Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Windows, Beam, HandrailArsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Windows, Beam, HandrailArsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior PhotographyArsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Windows, FacadeArsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - More Images+ 12

Kebonjeruk, Indonesia
  • Area Area of this architecture project Area :  70
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Adobe, American Standard, Byoliving, Conwood, PT. Holcim, Trimble
  • Lead Architects : Riri Yakub, Ren Katili
More SpecsLess Specs
Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Windows, Glass, Beam
© Yoshua Triwisnu Haryanto

Text description provided by the architects. Arsya House is a representation of the house owner located in Kebon Jeruk, West Jakarta. This 40 sqm site is located in a family housing compound. The main function of this house is to cater a small family with 2 kids. Despite the limited budget and narrow footprint of the site, our approach in designing this house is to respond towards the climate and adapt to the surrounding environment, such as applying a simple planar roof.

Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Windows, Facade, Glass, Beam, Handrail
© Yoshua Triwisnu Haryanto
Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Image 15 of 17
First Floor Plan
Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Windows, Beam, Handrail
© Yoshua Triwisnu Haryanto

The layout configuration is made narrow and unattached to the site boundary. The existing site that has been buried with soil were utilized to create the spatial boundary to maintain the elevation of the house with the neighborhood. The ground level plan is designed with circular geometry to create a spatial experience. This space function as a kitchen and terrace area to welcome guest(s). The upper level follows the grid formed by the ground level with an addition of cantilever to extend the space for the main bedroom. To maximize the space, the attic is utilized as the kids bedroom.

Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Interior Photography, Chair
© Yoshua Triwisnu Haryanto

Knowing the limited space of the site, the structure of the house are using steel and pre-made concrete cast to avoid on-site casting. The spatial boundary on the ground level is using wire mesh, while the upper level is using jalousie window to control the natural air flow. The roof is using fibre cement with synthetic rattan layer to reduce the heat. This project is later functioned as a small office. In this project, Novriansyah Yakub and Ren Katili collaborated to document this design process through their YouTube channel "Architect's Life Ren & Riri"

Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis - Exterior Photography, Windows, Facade
© Yoshua Triwisnu Haryanto

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Arsya House / Atelier Riri + Arsitek Tropis" 28 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948492/arsya-house-atelier-riri-plus-arsitek-tropis> ISSN 0719-8884

© Yoshua Triwisnu Haryanto

印尼阿尔西亚住宅 / Atelier Riri + Arsitek Tropis

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.