Zoom image | View original size
Arsya House is a representation of the house owner located in Kebon Jeruk, West Jakarta. This 40 sqm site is located in a family housing compound. The main function of this house is to cater a small family with 2 kids. Despite the limited budget and narrow footprint of the site, our approach in designing this house is to respond towards the climate and adapt to the surrounding environment, such as applying a simple planar roof. The layout configuration is made narrow and unattached to the site boundary. The existing site that has been buried with soil were utilized to create the spatial boundary to maintain the elevation of the house with the neighborhood. The ground level plan is designed with circular geometry to create a spatial experience. This space function as a kitchen and terrace area to welcome guest(s). The upper level follows the grid formed by the ground level with an addition of cantilever to extend the space for the main bedroom. To maximize the space, the attic is utilized as the kids bedroom. View more View full description
Share Share