Step, Store 12 / Studio Animal

Step, Store 12 / Studio Animal

© José Hevia© José Hevia© José Hevia© José Hevia+ 22

Málaga, Spain
  • Architects: Studio Animal
  • Area Area of this architecture project Area:  78
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  José Hevia
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 3A Composites, Pladur, Iguzzinni
  • Architects In Charge :Javier J. Iniesta
  • Collaborators:Marta Múñoz
  • Client:Munich Sports
  • Constructor :Novodecor
  • City:Málaga
  • Country:Spain
More SpecsLess Specs
© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. Step is the construction of an oblique space, and with it, of an exceptional spatial experience that offers the visitor an opportunity to inhabit a place not governed by Euclidean dimensions. Throughout our collaborations with this client, we have been developing strategies capable of generating memorable shopping experiences, always through the use of geometry and color. This is the most radical exercise in this sense: a single gesture and a single color provide the solution to both the programmatic and functional requirements and to the aesthetic ones, concluding that both go hand in hand and that the success of a project depends on their balance of retail.

© José Hevia
© José Hevia
Axonometric
Axonometric
© José Hevia
© José Hevia

Operating on its section solves the piece spatially and functionally.
The inclination of both side walls creates and orders the product display surfaces. Two 10 meter long stepped walls appear. The footwear is placed against the left wall. The staggered order the product in a natural way and optimizes the exhibition space. On the opposite wall, staggered in the opposite direction, handbags and backpacks are displayed, which following their own nature and that of the wall itself, are shown off the hook.

© José Hevia
© José Hevia

On the other hand, this arrangement allows maximum use of the store space, since the sloping wall leaves behind a generous space that would allow it to be used as a storage warehouse.

© José Hevia
© José Hevia

The roof and the floor of the store are two fundamental elements in this operation. Both reinforce this exercise in geometry. The ceiling is a large mirror surface that reflects the entire interior space, building the illusion of its continuation and generating the perception of very slender interior space. The reproduction remains in the visitor's unconscious thanks to this reflection of the brand's logo, the X, which to some extent causes this work with oblique geometries and diagonal spaces.

© José Hevia
© José Hevia
Section
Section
© José Hevia
© José Hevia

Finally, this exhibition is complemented by a series of furniture also with a mirrored envelope, on which to exhibit the products or sit down to try on footwear.

© José Hevia
© José Hevia

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Calle Alfonso Ponce de León, 6, 29004 Málaga, España

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Step, Store 12 / Studio Animal" [Step, Tienda 12 / Studio Animal] 18 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947916/step-store-12-studio-animal> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.