Zorba Space / sgnhA

Zorba Space / sgnhA

© Duong Gia Hieu© Duong Gia Hieu© Duong Gia Hieu© Duong Gia Hieu+ 29

  • Architects: sgnhA
  • Area Area of this architecture project Area:  150
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Duong Gia Hieu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Viglacera, Adobe, Cat Van Loi, Duy tan plastics, Hoa Sen Group, Panasonic, Solartuff, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:Tran Quoc Khoi Nguyen
  • Design Team:Nguyen Duc Tuan Anh, Pham Vu Manh, Vu Yen Nhi
  • Client:Zorba
  • City:Ho Chi Minh City
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Duong Gia Hieu
© Duong Gia Hieu

Text description provided by the architects. The site located on the upper floor of a two storey colonial shop-house on Nguyen Cong Tru street_one of the oldest of the old Saigon, it’s such a heritage with good conditioned checker cement tile floor, the seamless front roof and an internal patio skylight. The client is an indie studio of youngsters working in cinematography and ads. The task is to create not only an ordinary working office, but also an flexibly multi-functional space including movie show, DJ station, coffee shop, exhibition, event...

© Duong Gia Hieu
© Duong Gia Hieu
Plans
Plans
© Duong Gia Hieu
© Duong Gia Hieu

The architect decide to insert a steel structure into the historical envelope, enhancing the space to be the main working space upstairs viewing the century-old trees; and to expose the layers of time by removing the damaged ceiling made of cement and wire mesh to feature the roof structure, this uniquely handmade wire mesh to be featured for wall lamps and floor tiles, by exposing layers of the old plaster wall, by maintaining the original wooden doors and windows. The multi-functional space to lie right under the main working space with sliding polycarbonate panels to open/close/divide for abilities, as well as to create a fluid filter somehow. And toward the rear are a small open kitchen/bar and a restroom.

© Duong Gia Hieu
© Duong Gia Hieu

Vintage street life color palette is the main inspiration for interior_red and blue plastic benches, reclaimed wooden furniture as well as space age retro pieces, on the background of exposed plaster wall_dimmed through wave polycarbonate panels to create scenes. The spirals staircase vertically connects spaces_downstairs to upstairs, indoor to outdoor, old to new, under the roof to the above, with a sky of mixture like the city itself.

© Duong Gia Hieu
© Duong Gia Hieu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ho Chi Minh City, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Zorba Space / sgnhA" 11 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947229/zorba-space-sgnha> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.