We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Garage Screen Cinema / snkh studio

Garage Screen Cinema / snkh studio

© Ivan Erofeev© Daniel Annenkov© Ivan Erofeev© Ivan Erofeev+ 35

  • Design Team:snkh studio
  • City:Moscú
  • Country:Russia
More SpecsLess Specs
© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

Text description provided by the architects. The winning project of the second Garage Museum of Contemporary Art competition for the design of a pop-up summer cinema, organized by Strelka KB, was  selected out of 136 submissions from Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, and Russia.

© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

The core idea that formed the project was that temporary architecture is pretty much close to nomad architecture. We wanted to highlight it’s temporary, ephemeral nature. From the day one we knew that it should be light and should seem kind of fragile, with no walls or hard barriers as constructive elements.

© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

In our work we use multiple references. From Bedouin tents, as an example of traditional nomad architecture, to works of Russian constructivists, early works of Renzo Piano and many others. Those references may not be clearly recognizable at the first sight, but they’ve heavily influenced our work. We’ve envisioned a light external bearing structure that works on its limit and used a PVC membrane as a cover.

© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov
Facade
Facade
Floor Plan
Floor Plan
© Ivan Erofeev
© Ivan Erofeev

As it is a temporary structure we thought that we could deal with the location in an easier manner.  The Garage Museum of Contemporary Art designed by OMA is very dominant on the square. We knew that our project should not be “noisy” but at the same time it should be “bold”. 

© Ivan Erofeev
© Ivan Erofeev

We tried to highlight its function by showing the contour of the amphitheater on the facades - the ceiling membrane goes up, towards the screen inside creating a recognizable silhouette. Maybe it is not immediately recognizable as a cinema but its spatial solutions should give a hint that there's some kind of auditorium inside.

© Ivan Erofeev
© Ivan Erofeev

The design phase was completed and everything was ready for the construction when the pandemic raged the world, so we couldn’t really improve the design. But fortunately our design had very useful advantages in these circumstances: the pavilion has 4 entrances which allows it to organize the flow, due to structural peculiarities and the tension of the membrane, the pavilion has natural ventilation. The only thing that has changed was the number of the seats. The auditorium was meant for 450 visitors now its capacity is 250 for social distancing reasons.

© Ivan Erofeev
© Ivan Erofeev

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Moscú, Russia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Garage Screen Cinema / snkh studio" 23 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946782/garage-screen-cinema-snkh-studio> ISSN 0719-8884
© Ivan Erofeev

莫斯科车库影院 / snkh studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.