We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Xinzhao Garden / July Cooperative Company

Xinzhao Garden / July Cooperative Company

© Hao Chen© Hao Chen© Hao Chen© Hao Chen+ 16

Shanghai, China
  • Landscape Architects: July Cooperative Company
  • Area Area of this architecture project Area:  335
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Hao Chen
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 嘉丁拿
  • Design Team:Heng Kang, Dayong Tao, Zhao Ye, Bo Shen, Yang Chen, Yaqing Zen
  • Client:Shanghai Lujiazui Joya Hotel
  • Interior Design:Vermilionzhou Design Group
  • City:Shanghai
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Hao Chen
© Hao Chen

Text description provided by the architects. Xinzhao Garden is located on the first floor of Joya Hotel in Lujiazui, Shanghai. It serves as the backdrop of the reception area and tea room measuring approximately 50 meters long. The glass windows frame the garden into a continuous long scroll as guests stroll from one side to another. The linearity of the site is suitable for building a unique atmosphere, but the narrowness nature of the site results in very limited perspectives; designers need to tackle the existing challenges and fulfill the space modeling experience at the same time. We hope to create an appropriate atmosphere for the guests while also stimulating their visual senses, changing their mood slightly as they enter the property.

© Hao Chen
© Hao Chen
Plan
Plan

The designer consciously utilizes the landscape to create adequate lighting that can be felt as one enters the reception area, influencing how light behaves and feels indoor. The southern end consists of large yellow-rust stone groups resembling a mountain that obstructs the view to the driveway to the greatest extent, creating a somber atmosphere. Most of the stones are tilted towards indoor, creating an oppressing sensation as if one is at the base of a mountain. The large stone groups also obstruct possible peripheral views, creating more room for imagination as if there are endless possibilities beyond the stones.

© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen

Light gradually brightens as space progresses from south to north. The landscape transitions from the tall yellow-rust stone stone wall with irregular patterns accompanied by taller hedgerow to brighter, lower sesame white stone stone wall. Thin-branched deciduous plants are used to increase transparency, emphasizing the contrast between foreground and background. Towards the northern end, the landscapes become dominant with shrubs and the stone wall comes to an end. The area is brightened with the predominant use of plants and gravel.

© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen
© Hao Chen

The three stone walls strengthen the connectivity between different segments of the garden. They increase privacy and divide the garden from the driveway on a functional level and also enrich visual sensation on a sensual level when combined with plants in the foreground. Using varieties of plants combined with different heights of stone walls, the verticality of the garden is highlighted while the horizontal continuity is preserved. The irregular nature of the yellow-rust stone stone wall echos with the natural surface of the statue-treated yellow-rust stone below, while the sesame-white stone wall uses more artificial techniques.

© Hao Chen
© Hao Chen

The designer uses stones and special techniques to influence the behavior of light. The texture of light changes as it passes through the garden, creating various ambiances in different areas. We hope those who visit the garden can shift their mood as they see fit by situating themselves in different parts of the garden.

© Hao Chen
© Hao Chen

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Xinzhao Garden / July Cooperative Company" 21 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/945960/xinzhao-garden-july-cooperative-company> ISSN 0719-8884
© Hao Chen

心照庭 / 七月合作社

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.