We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Detached House / Gautschi Lenzin Schenker Architekten

Detached House / Gautschi Lenzin Schenker Architekten

© Andreas Graber Photography© Andreas Graber Photography© Andreas Graber Photography© Andreas Graber Photography+ 14

  • Area Area of this architecture project Area:  115
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Andreas Graber Photography
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: wood construction company
  • Lead Architects: Philipp Schenker
More SpecsLess Specs
© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography

Text description provided by the architects. The property which includes a house built in the 1970s is situated on a slope with a beautiful view of the village. The original house was not worth preserving and was therefore demolished except for the basement. After upgrading the ceiling of the basement, new living space was built on top of it using prefabricated timber elements. The floor plan lies congruently above the basement, which results in structurally simple transitions between old and new. 

© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography

The entire living area is slightly elevated above the garden level, which creates a pleasant and light feeling of space. The bedrooms, bathrooms, and the existing offset on the façade facing the valley, together with the three-part sections entrance/living/dining, generate a flowing room. 

© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography

The dining room with its extra height is a central area for family life. The view of the village is underlined through long fixed glazing in the living room. The window sill underneath it can be used as a bench and storage space.  In the dining room, the showcase-like lift-and-slide window merges the interior with the exterior. The tight budget was considered by dispensing of anything unnecessary, which resulted in untreated and natural surfaces.  

© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography

The new building consists of only three materials – fir wood, concrete, and chrome steel. This type of construction supports the client’s desire for a raw, studio-like house.

© Andreas Graber Photography
© Andreas Graber Photography

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Detached House / Gautschi Lenzin Schenker Architekten" 14 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/945502/detached-house-gautschi-lenzin-schenker-architekten> ISSN 0719-8884
© Andreas Graber Photography

新旧结合,享受村庄景色的独立住宅 / Gautschi Lenzin Schenker Architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.