We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Thai House / Truong An Architecture

Thai House / Truong An Architecture

© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki+ 32

More SpecsLess Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. This house was built on a large site in the center of Dat Do town, Vung Tau, Viet Nam with a peaceful natural landscape. The owner is a sincere Southern local. Many generations of his family lived here, closely connected with their neighbors through traditional Vietnamese spaces such as veranda, courtyard, sidewalk,.. The close connection between each family is also a living habit of people here. However, these elements are eventually forgotten in the modern life and architecture.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The master plan included a main simple building together with two small pavilions, surrounded by front garden and back orchard. The main character of this house is the long veranda without column, which becomes the buffer shaded-zone to reduce the heat from direct sunlight, creating a comfortable transitional area between inside and outside space. The strong horizon line of this veranda also represents for the simple and sociable character of the owner. Family members can stay together, enjoy the outside landscape or have a quick chat with their neighbor in this shadow area.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The indoor space is organized around an atrium, with double height living space. The long glass folding door allows a clear view from the front garden to the back yard as well as cross ventilation. Therefore, people inside the house can have a feeling that being harmony with nature. Other living functions are arranged with a clear and neat program. The relationship between spaces also helps creating different interesting views.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Diagram
Diagram
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

On the second floor, a full sliding aluminium louver system covers all the balcony area. Depend on the owner’s purpose and outside weather condition, this facade can have different settings, which make the whole projects livelier and changing every day.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Thai House / Truong An Architecture" 01 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/944603/thai-house-truong-an-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.