Container Campus of Jiangxinzhou Middle School / ADINJU

Container Campus of Jiangxinzhou Middle School / ADINJU

eastern aerial view. Image © Bowen Housoutheastern classroom entrance. Image © Bowen Houactivity area. Image © Bowen Houview the corridor from office area. Image © Bowen Hou+ 21

Nanjing, China
  • Architects: ADINJU
  • Area Area of this architecture project Area:  2872
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Bowen Hou
  • Architect In Charge:Huaying Zhong
  • Project Leader:Junshi Chen
  • Design Team:Huaying Zhong, Mengwei Xu, Qinglai Dai
  • Architectural Design:Fei Liu
  • Structure Engineer:Yun Wan
  • Landscape Architects:Tao Yu, Chengtian Ruan
  • Electrical Engineer:Shuang Miu
  • Plumbing Engineer:Xiao Zhou
  • Collaborators:Suzhou Hosen New Intelligent Container Technology Co. LTD
  • Client:Singapore Nanjing Eco Hi-tech Island
  • City:Nanjing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
eastern aerial view. Image © Bowen Hou
eastern aerial view. Image © Bowen Hou

Text description provided by the architects. In the middle of the Yangtze river is an island called Jiangxinzhou .  Here is the place established of our Temporary School that covers an area of 11,200 square meters and has a floor area of 2,872 square meters with teaching building covers an area of 1,720 square meters, administrative buildings 1,043 square meters, the guards and logistic office 72 square meters, a parkland 4,430 square meters.

aerial view. Image © Bowen Hou
aerial view. Image © Bowen Hou
axonometric
axonometric
view the classroom from playground. Image © Bowen Hou
view the classroom from playground. Image © Bowen Hou

Standing opposite the hustle and bustle of the western city, the tranquil island is also slightly changing to keep up with the development of urbanization. To develop the island, the middle school here will be replaced with the new campus of the famous Nanjing Jinling Middle School.

view classroom from the running track. Image © Bowen Hou
view classroom from the running track. Image © Bowen Hou
southeastern classroom entrance. Image © Bowen Hou
southeastern classroom entrance. Image © Bowen Hou

It is the island stands Our Temporary School that provide leaning place for students during reconstruction .To save cost and reduce construction areas, our school shares the existing playground and laboratory with a nearby primary school.

view the corridor from office area. Image © Bowen Hou
view the corridor from office area. Image © Bowen Hou
activity area. Image © Bowen Hou
activity area. Image © Bowen Hou

To save the construction time and guarantee students of entrance time, all buildings of our school were assembled by prefabricated container components.

teaching area and office area aerial view. Image © Bowen Hou
teaching area and office area aerial view. Image © Bowen Hou

All the prefabricated containers stand in three sides of a parkland which is served as an activity space. Studying in the prefabricated containers provide students with good learning environment.

view from playground. Image © Bowen Hou
view from playground. Image © Bowen Hou

Finally, the cost and time saved, yet, the Temporary School was built with high quality.

view classroom from corridor. Image © Bowen Hou
view classroom from corridor. Image © Bowen Hou

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Jiangxinzhou, Nanjing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Container Campus of Jiangxinzhou Middle School / ADINJU" 14 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943409/container-campus-of-jiangxinzhou-middle-school-adinju> ISSN 0719-8884
corridor. Image © Bowen Hou

集装箱校园,江心洲临时安置学校项目 / 南京大学建筑划设计研究院

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.