Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath

Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath

Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior PhotographySaar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Table, BeamSaar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Countertop, Stairs, ChairSaar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Chair, Column+ 13

Ahmedabad, India
  • Architects: Studio Sangath
  • Area Area of this architecture project Area :  250
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Vinay Panjwani
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  GRAPHISOFT, Duravit, Greenply, Asian Paints, Certikin, Greenlam Decowood, Grundfos, HKS, Kohler, Restile
  • Architect In Charge : Sönke Hoof, Khushnu Panthaki Hoof
  • Design Team : Sonke Hoof, Michelle Pallaoro, Sunny Shah
  • Clients : Jaxay & Rupa Shah
  • Engineering : Anal Shah
  • Construction : Anal Shah
  • City : Ahmedabad
  • Country : India
More SpecsLess Specs
Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Chair
© Vinay Panjwani

The project is the underground extension to an existing residence in Ahmedabad, India. The brief asked for a recreational area with a lap-pool, gym and spa, while retaining most of the garden around the house. To achieve this the extension was placed underground, where it connects directly to an existing basement entertainment area. Here the pool forms the new main central element. The spa floats on it like a lantern. Its ribbed glass louvers can be used to control the degree of privacy.

Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Chair, Column
© Vinay Panjwani
Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Image 13 of 13
Section 02
Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography
© Vinay Panjwani

A long skylight marks the joint of old and new, flushing the pool area with natural daylight. Besides the connection though the main house, there is a separate entrance over a straight flight of stairs arriving on a stone slab over the pool. The material palette is reduced to exposed concrete, gray granite of different finishes and bamboo veneer.

Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Door
© Vinay Panjwani

While the pool was the main focus of this intervention, in the design process the entrance area of ​​the bungalow was entirely reworked. The property is now accessed through a large steel pivot door, which connects the parking cum drop off area, with the entrance court. Curved white volumes beside the parking contain a waiting room and other facilities for drivers.

Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath - Interior Photography, Table, Beam
© Vinay Panjwani

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Saar Pool & Spa for a Private Residence / Studio Sangath" 07 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943107/saar-pool-and-spa-for-a-private-residence-vastu-shilpa-consultants> ISSN 0719-8884
© Vinay Panjwani

私人泳池与水疗中心改造 / Vastu Shilpa Consultants

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.