We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Smoking Box in Tokyo / R/URBAN DESIGN OFFICE

Smoking Box in Tokyo / R/URBAN DESIGN OFFICE

© Hayato Wakabayashi© Hayato Wakabayashi© Hayato Wakabayashi© Hayato Wakabayashi+ 20

  • Architect In Charge:Tomohiko Amemiya
  • Design Team:R/URBAN DESIGN OFFICE, Tomohiko Amemiya, Yuta Hosoya, Shuhei Ogawa
  • Client:Hamura City
  • Landscape:Masako Yamazaki, GA Yamazaki
  • City:Hamura
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi

Text description provided by the architects. A small smoking space combining two shipping containers appeared in front of a railway station in Tokyo, reflecting the increasing need for isolated smoking spaces for the purpose of preventing second-hand smoke. The site is the space left between the station platform, the escalator and elevator to the station, and the police box. We put two 20-foot shipping containers here, one horizontally and one vertically.

© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi
First Floor Plan
First Floor Plan
© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi

About half of the horizontally placed container is external space so that they can be used continuously with the surrounding area. The vertically placed container has a 5 meters high ceiling space, and the rising airflow exhausts smoke from the upper part of the container, reducing the cost for the air cleaner machine.

© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi

The two containers are arranged diagonally to reduce the pressure on surrounding people. Large windows frame the surrounding daily landscape, allow light and wind pass by, and place visitors in the midst of the ordinary scenery around the station.

© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi
East Elevation
East Elevation
© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi

A good "scent" planting (Orange osmanthus, Daphne odora, Gardenia, Chinese quince, Meratia praecox, Agnus castus, Brazilian sage) was planted in the niches created by the diagonal arrangement. By reversing the unpleasant image of "smelly" smoking area, we aimed to create a comfortable place for both smokers and non-smokers as like a natural park.

© Hayato Wakabayashi
© Hayato Wakabayashi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ozaku Station, 5-chōme Ozakudai, Hamura, Tōkyō-to 205-0001, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Smoking Box in Tokyo / R/URBAN DESIGN OFFICE" 05 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943005/smoking-box-in-tokyo-r-urban-design-office> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.