Dongnip Milbang Restaurant / Design Studio Maoom

Dongnip Milbang Restaurant / Design Studio Maoom

© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY+ 46

Jongno-gu, South Korea
  • Area Area of this architecture project Area:  212
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: FIN & BOWON, FIN. & HAN-G, MAOOM, SAND-STACO, TABLE & STOOL
  • Garden Designer :Kim Doyeon, Giseong (Fond Plant)
  • City:Jongno-gu
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY

Text description provided by the architects. Dongnip Milbang The layering, order, and co-existence of time In this "milbang"-a hidden room concealing a chef's secret recipe- lies the opportunity to meet cuisine crafted with both experience and sincerity. Two hanoks with the traces of times gone by interlock with their differing histories. The differences between the remains of the past left behind in each location lie in an orbit that circles back to the past and then again to the present. A narrow path connecting to the outside passes through the courtyard, transporting the visitor through unfamiliar experiences in an unexpected chronology.

© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
Plan
Plan
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY

The exterior border serves as a physical boundary, by which the past and the present are connected. In order to create a sequence in which different times meet and connect, the old and faded wood structure of the hanok with its traces of age was preserved, and hanji was used to erase the natural color of the wood while conserving its grain- creating a blank space indicative of a new era.

© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY

Beneath the shared language of the structure of the hanok, the difference in the scenic time periods is highlighted in the courtyard, where a new experience is formed. Each person has a unique experience as they walk in and out of the building- an experience that goes beyond time. "To hide something" means to place an object out of sight, or to conceal a truth or an action from others. To us, hiding is a method of showing a precious past that we want to conserve.

© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY

We wanted to reveal the traces and value of time a little bit more discreetly, while demonstrating its relativity. The last room reveals its presence as daylight starts to fade. With this, Dongnip Milbang is able to present to its visitors the joy of enjoying the perspectives of different times from their very own seats.

© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:10-18 Tongil-ro 12-gil, Haengchon-dong, Jongno-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dongnip Milbang Restaurant / Design Studio Maoom" 03 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942748/dongnip-milbang-restaurant-design-studio-maoom> ISSN 0719-8884
© SUNGKEE JIN / SOULGRAPH PHOTOGRAPHY

首尔独立秘房餐厅 / Design Studio Maoom

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.