We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Ningbo Hanvos School / DC Alliance

Ningbo Hanvos School / DC Alliance

Playground. Image © CAAI ImageFolded courtyard. Image © Yang LiuCorner of folded courtyard. Image © CAAI ImagePlayground. Image © CAAI Image+ 33

Ningbo, China
  • Architects: DC Alliance
  • Area Area of this architecture project Area :  53330
  • Photographs
    Photographs :CAAI Image, Yang Liu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Nippon Paint, GOLDME, Shide
More SpecsLess Specs
Playground. Image © CAAI Image
Playground. Image © CAAI Image

Project Brief
Ningbo Hanvos School is located in Zhenhai District, Ningbo. According to the general requirements of “internationalization, high quality and characteristic”, it is built as a new international boarding school with typical characteristic of internationalized education. The construction area is around 54000 ㎡, which covers all learning stages from primary school to high school. Due to the uncertain enrollment, this project adopts strategy of overall planning and phased implementation: the school is designed to accommodate 1200 students. The first phase is designed to hold 600 students with a construction area about 37000㎡; In terms of education architecture, the first phase contains international school teaching building, complex building, administrative office, school restaurant, international student dormitory and stadium, etc. The second phase includes gymnasium, international education center and additional dormitories.

Overlaid yard and corridor. Image © Yang Liu
Overlaid yard and corridor. Image © Yang Liu
Folded courtyard. Image © Yang Liu
Folded courtyard. Image © Yang Liu
Corner of folded courtyard. Image © Yang Liu
Corner of folded courtyard. Image © Yang Liu

Concept Introduction
“Folded Courtyard” is the core design concept of this school. The stereoscopic organization of school space unfolds in both horizontal and vertical directions. By being bended horizontally, the site is subdivided into different courtyards corresponding to different functional requirements: teaching, activities, livelihood, administration, recreation and etiquette, etc. Each is placed in its proper place; at the same time, in the vertical direction, the platforms for different teaching space become activity space which is overlapped, open and active. There are vertical connections among different floors. Thus the air settlement is established under the premise of large partition of “folded courtyard”. Meanwhile, due to the existence of “folded courtyard”, the pressure on ground activity area is reduced obviously. That makes it possible to plant lots of trees in ground yard.

Corner of folded courtyard. Image © CAAI Image
Corner of folded courtyard. Image © CAAI Image

Project Innovation
“Zero Distance” space conversion: on the one hand, the internal space is wrapped by platforms in layers. When room’s door is opened, users will enter continuous public space, and the space conversion in horizontal becomes the shortest; on the other hand, vertical connection becomes the most important element in the space system. The vertical space element is no longer defined as stairs and steps. Vertical height space and terrace are designed in purpose to strengthen communication among different layers. That makes the process of vertical traffic become a process of public activities. Thus a conceptual “Zero Distance” organization mode is created between the internal space and the external space. This organization mode also creates a new space carrier for the new teaching mode.

Courtyard space. Image © Yang Liu
Courtyard space. Image © Yang Liu
School entrance. Image © Yang Liu
School entrance. Image © Yang Liu
Deck of Normal Classroom. Image © Yang Liu
Deck of Normal Classroom. Image © Yang Liu

Design Challenges
The contradiction between limited project land use and the high demand of international teaching mode for the site is the biggest challenge in this design. Under the pressure of maximize the playground, Hanvos School takes the approach of “asking for space from the sky”: the school core public space is located at the top of building terrace, and basic teaching unit rooms are at the bottom of terrace. The way of access is from the bottom up, and public space is not only permeated to the whole campus through different vertical traffic, but also connects different layers of public space as a whole. This maximizes the connection between the entire public space and the outside. All playground faces to the sky and gets the best light and views. In fact, the final addition of more than 10000㎡ aerial platform is a small record for school design.

Reading Area. Image © Yang Liu
Reading Area. Image © Yang Liu
Playground. Image © CAAI Image
Playground. Image © CAAI Image

Sustainability
Materials for wall: Barotropic aerated concrete bloc B6
Thermal insulation material: XPS, Mineral (rock) wool felt, Inorganic lightweight aggregate insulation mortar type C
Energy measures: Rooftop solar energy storage

Overlaid yard. Image © Yang Liu
Overlaid yard. Image © Yang Liu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No. 619, West Yonghe Road, Luotuo Street, Zhenhai District, Ningbo, Zhejiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ningbo Hanvos School / DC Alliance" 12 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941219/ningbo-hanvos-school-dc-alliance> ISSN 0719-8884
Deck of Normal Classroom. Image Courtesy of DC Alliance

宁波赫威斯肯特学校 / DC 国际

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.