We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House in Minohshinmachi / Yasuyuki Kitamura

House in Minohshinmachi / Yasuyuki Kitamura

© Masashige Akeda© Masashige Akeda© Masashige Akeda© Masashige Akeda+ 21

  • Architects: Yasuyuki Kitamura
  • Area Area of this architecture project Area:  81
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Masashige Akeda
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Vectorworks, AGC, Panasonic, A&A Material Corporation, Aica Kogyo Company, BANPO INDUSTRIES, DAINICHI GIKEN KOGYO, FUJIKAWA KENZAI KOGYO, OSAKA GAS CHEMICALS, SK Kaken, Sankyo Tateyama, Sanwacompany, TOKAI COLOR, Toli Corporation, Xyladecor, YASUYUKI KITAMURA
More SpecsLess Specs
© Masashige Akeda
© Masashige Akeda

Text description provided by the architects. The site is located in a new town in the northernmost part of Minoh City, Osaka, Japan, which has a rich natural environment. Surrounded by a rich natural environment Despite the fact that it is a development site, the surrounding area is lined with houses that have nothing to do with the natural environment or local character of the area. 

© Masashige Akeda
© Masashige Akeda
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Masashige Akeda
© Masashige Akeda

In this project, the relationship between humans and the natural environment can be constructed at the boundary between "city" and "nature". They are searching. By questioning the nature of modern housing and intersecting it with the urban edge environment, the construction of a close relationship with the natural environment is achieved. It is to be expected.

© Masashige Akeda
© Masashige Akeda

The north side of the site faces the management road of a vegetable garden that the neighborhood participates in, with Mt. Blue Shell in the background. In addition, there is a road to the south, and houses stand to the east and west. The clients, a young couple, were looking for a rich house to live with nature on such a land, and they wanted a house that would coexist with nature with a vague boundary.

© Masashige Akeda
© Masashige Akeda
Section 01
Section 01
© Masashige Akeda
© Masashige Akeda

The deep eaves of the light roof extend the interior and the nested nooks and crannies create an ambiguous space. In addition, a pair of openings visually take the outside in to the center of the building, and a large top light allows the green of the trees and the blue sky to penetrate through. The curtains on the outside adjust the sunlight and line of sight, and the two pillars like standing trees give a sense of security to the generous space. The result is a light-hearted home that feels as if it is part of nature, rather than a landscape.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Minohshinmachi / Yasuyuki Kitamura" 13 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941071/house-in-minohshinmachi-yasuyuki-kitamura> ISSN 0719-8884
© Masashige Akeda

箕面森町之家 / 北村康之

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.