Residence OW / ST design studio

Residence OW / ST design studio

© Hey!Cheese© Hey!Cheese© Hey!Cheese© Hey!Cheese+ 29

  • Architects: ST design studio
  • Area Area of this architecture project Area:  45
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Hey!Cheese
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Daikin, Dulux, Kawajun, Spiver
  • Architect In Charge:Szuti Tsai
  • Client:OW
  • City:Taipei
  • Country:Taiwan (ROC)
More SpecsLess Specs
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Text description provided by the architects. Two owners with completely different lifestyles want a space tha extremely pure and simple. One of the owners with architectural background hopes that the overall configuration can be unique.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Therefore, we took the spatial structure as the starting point , making sure that the proposed design is based on architectural concepts. We got rid of the common space arrangement of having a wall with a door. We decided to define the space with the installation of a single structure.

Functions and volume
Functions and volume

To achieve this, all existing walls were removed. In the center of the whole room, we established a structure using only birch plywood, just like a small building. Diverse interactions happen in between structure and void. When facing the living room, the part of the structure works as a shelf, providing space for display and storage; when facing the bedroom, the part works as a wardrobe; when facing the window where the space is given enough light, the part works as a nisch. A space where they would enjoy their time alone.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

The circulation is also flexible. Through the use of a sliding door, rich spatial connections are created. There are more than two connections between the bedroom, storage space, dressing room, passageway and living room. Two owners can use the same area conveniently while maintaining their individual lifestyles, giving each enough privacy and space.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Except for the central structure, the overall space is kept white. With white walls and grey floor, the whole space becomes just like a white box. There is balance between the plywood volume and the overall grayish space, and it shows independence yet feels integrated at the same time.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

On the feature wall of the bedroom, a large blue circle gives it weight. It also brings the center of gravity to the overall light sense. It is a necessary background.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taipei, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Residence OW / ST design studio" 03 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940625/residence-ow-st-design-studio> ISSN 0719-8884
© Hey!Cheese

OW 宅 / ST design studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.